Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ patvirtino 6 naujus kandidatus į merus

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ trečiadienį patvirtino dar šešis kandidatus į 2023 metų Lietuvos savivaldybių merus. Išrinkti kandidatai į Panevėžio miesto, Birštono, Biržų, Pagėgių, Raseinių ir Varėnos merus, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Demokratų sąjunga Vardan Lietuvos.<br>Algirdo Kubaičio nuotr.
Demokratų sąjunga Vardan Lietuvos.<br>Algirdo Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-30 14:04, atnaujinta 2022-12-05 18:59

„Suformavome vieną profesionaliausių krašto lyderių komandų. Džiaugiuosi, kad demokratų siūlomos permainos Lietuvai subūrė didelį skaičių kandidatų, kurie nori įnešti deramus pokyčius savo krašto savivaldybėse (...)“, – sako Demokratų sąjungos pirmininkas Saulius Skvernelis.

Į savivaldos rinkimus einanti partija į Panevėžio miesto merus kelia Lauro Jagmino, į Birštono – Jurgitos Šeržentienės, į Biržų rajono – Daliaus Trevinsko, į Pagėgių – Svetlanos Jašinskienės, į Raseinių rajono – Reginos Klevinskienės, į Varėnos rajono – Danguolės Miškinienės kandidatūras.

Jas balsų dauguma patvirtino nuotoliniu būdu posėdžiavusi partijos valdyba. Po trečiadienio posėdžio demokratų kandidatų į merus gretos išaugo iki 48, rašoma pranešime.

Birštono savivaldybės tarybos narė, viena iš opozicijos lyderių ir kandidatė į merus J. Šeržentienė pažymi, kad Birštonas turi pagaliau tapti ne tik patraukliu kurortu atvykstantiems, bet, svarbiausia, – pati geriausia vieta birštoniečiams, o tai pasiekiama keičiant prioritetus valdyme.

Panevėžio miesto savivaldybės mero pavaduotojas ir kandidatas į merus L. Jagminas nurodo, kad yra įsipareigojęs tęsti būtinus kokybinius pokyčius bei taikys naujus savivaldos valdymo standartus, kuriuos brėžia demokratų politinė jėga.

Rinkimuose demokratai pabrėžia būtinus pokyčius savivaldos valdyme, kovą su politine stagnacija, didesnį skaidrumą, visapusišką kiekvieno savivaldybės gyventojo gerovę, saugios ir laimingos šeimos institutą, vietos valdžios paramą verslui vystyti ir kovą su gyventojų emigracija, investicijų apėjimu, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Partija primena, kad Kauno mieste į merus kandidatuos šio skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas, Klaipėdos mieste – šio skyriaus pirmininkas, buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Tarp kandidatų yra ir šiuo metu mero pareigas einantys partijos nariai – Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, Neringos meras Darius Jasaitis, Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Marijampolės mero rinkimuose dalyvaus Seimo narys, buvęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai veikia 49 šalies savivaldybėse. Šiuo metu partijos nariais yra tapę daugiau kaip 3 tūkst. žmonių, pažymima pranešime.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks 2023 metų kovo 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.