Vilniaus rajono opozicija nesutaria, kas turėtų mesti iššūkį LLRA-KŠS: išplatino 30 tūkst. raginimų nebalsuoti už konservatorių

Valdžią iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) Vilniaus rajone perimti nusiteikę politikai nesutaria, kaip geriausiai tą reikėtų padaryti. Socialdemokratų kandidatas į merus Vilniaus rajone Robert Duchnevič išplatino 30 tūkst. egzempliorių laišką, kuriame savivaldybės gyventojus ragina nebalsuoti už konservatorių kandidatą. Jo teigimu, konservatorius tiesiog neturi šansų prieš antrajame ture veikiausiai būsiantį LLRA-KŠS politiką.

Lietuvos lenkųrinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga Valdemar Tomaševski.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos lenkųrinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga Valdemar Tomaševski.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 3:19 PM

„Jie puikiai supranta, kad šis kandidatas Vilniaus rajone galimybės laimėti neturi. Todėl prašau jūsų palaikymo“, – rašoma kreipimesi į Vilniaus rajono gyventojus.

Savo ruožtu trijų partijų į merus keliamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skyriaus pirmininkas Gediminas Kazėnas kritikuoja tokius savivaldybės tarybos nario R. Duchnevič pasisakymus.

„Mes tikrai už, kad Vilniaus rajono partijos vienytųsi. Ir mes turbūt šiandieniniu koalicinės sutarties pasirašymu tą pavyzdį tikrai demonstruojame. Mes tikrai už, kad opozicija būtų vieninga, nes, kaip ir sakau, Vilniaus rajono specifika yra tokia, kad tik vienybėje mes galime būti stiprūs. Tai aš turbūt kažko panašaus nebūčiau rašęs, nebūčiau tokio pleišto bandęs skelbti“, – trečiadienį teigė G. Kazėnas.

Anot G. Kazėno, R. Duchnevič išplatintame pranešime išdėstytos prielaidos yra abejotinos ir sunkiai suprantamos.

„Aš nelabai suprantu, kokiomis prielaidomis tai pagrįsta. Mes visi puikiai suprantame, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija savo balsus susirenka vienaip ar kitaip. Tai dabar tarsi gaunasi taip, kad kairės pakraipos politinės jėgos įsivaizduoja, kad, jei išeitų jų kandidatas į antrą turą, tai tarsi dešinės pakraipos kandidatai už jį balsuotų, o tuo tarpu jei išeitų dešinės pakraipos kandidatas į antrą turą, tai jau, suprask, kad kairės pakraipos rinkėjas už dešinės nebalsuotų. Kaip tai suprasti?“, – retoriškai klausė politikas.

G. Kazėno nuomone, vertėtų rinkimų metu būti vieningiems ir kurti stiprią koaliciją, o nesiskaldyti tarpusavyje.

„Tiesiog noriu pasiūlyti, kad dar laiko yra, mes centro dešinės koaliciją esame sukūrę, dabar galėtų ir centro kairės koalicija susikurti ir, manau, mes tikrai turėtume realius šansus taryboje turėti nežymią daugumą. Tada permainos tikrai būtų galimos, tad tikrai vienykimės, o nesiskaldykime tarpusavyje“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį Vilniaus rajono konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija trečiadienį pasirašė koalicinę sutartį ir nusprendė kelti bendrą kandidatą į merus kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Centro dešinei priklausančių partijų kandidatu į merus tapo Vilniaus rajono Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skyriaus pirmininkas Gediminas Kazėnas.

Kaip trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos atstovai, siekis įveikti Vilniaus rajone ne vieną dešimtmetį dominuojančią Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) buvo pagrindinė paskata partijoms sutelkti jėgas.

Šiuo metu daugumą Vilniaus rajono taryboje turi LLRA-KŠS. Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2023 m. pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.