Įvertino konservatorių ir M. Majausko konfliktą: dabar galime pamatyti visko

Pirmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetui nutarus pašalinti Mykolą Majauską iš partijos, politikas lankėsi įvairiose televizijos laidose ir davė interviu ne vienam žurnalistui. Parlamentaras tvirtina, kad, nepaisant partijos struktūrų sprendimų, konservatoriai jam išliks bendražygiais ir kolegomis. Jis taip pat pozityviai atsiliepia apie Vyriausybę, o ypač – jos vadovę – premjerę Ingridą Šimonytę, nors ši kiek anksčiau teigė, jog M. Majauską seniau galėjo vadinti draugu, tačiau „dabar tą pasakyti yra labai sunku“.

Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>T.Bauro nuotr.
Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>T.Bauro nuotr.
Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>V.Skaraičio nuotr.
Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 9:26 AM, atnaujinta Dec 4, 2022, 9:28 AM

Vertindamas kilusį konfliktą tarp TS-LKD ir buvusio partijos nario, komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas neabejoja – nesiveldamas į asmeniškumus bei vengdamas emocingo santykių aiškinimosi, iš konservatorių gretų pašalintas M. Majauskas išlošia.

„Politikoje veikia ryškūs pasisakymai ir toks skambus kalbėjimas. Bet kai tai yra nutaikyta į vieną žmogų, o prieš jį stovi visa didžiulė organizacija – žmonių simpatijos visada atitenka tam, kuris elgiasi mandagiai, santūriai, galima sakyti, politiškai galantiškai. Tai jis garantuotai išlošia ir šitokiu būdu kraunasi sau reputacinį pliusą“, – Eltai teigė viešųjų ryšių specialistas.

Visgi ekspertas kelia klausimą, kiek ilgai tokios pozicijos Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas laikysis, mat buvę kolegos, L. Kontrimo teigimu, „žodyno nevaldo“.

„Jo dabartinė retorika yra, man atrodo, visiškai teisinga. Jis nepila žibalo į ugnį. Bet kiek jis turės kantrybės? Iš tikrųjų, pastebime, kad dalis pačių konservatorių ir konservatorių rėmėjų jo atžvilgiu žodyno nevaldo ir kalba, taip sakant, ant ribos. Čia mes galime visko pamatyti – ir Majausko pasitraukimus iš politikos arba viliojimus į kitas partijas, jeigu jis toliau liks politikoje“, – nurodė jis.

Neatmeta, kad M. Majauskas bus paprašytas grįžti į konservatorių partiją

Nors M. Majauskui paramą ir „gelbėjimo ratą“ metė opozicijos atstovai bei prezidentas, politikas vengia šlietis prie konservatorių oponentų, pastebėjo L. Kontrimas.

„Nematome, kad Majauskas staigiai pultų į opozicijos ar į prezidento glėbį. Nemanau, kad jis tą ir darys. Tiesą sakant, būtų labai keista. Jis kažkur liks toje pačioje pusėje, kaip ir dabar yra. Nebent iš tiesų nuspręstų eiti lauk iš politikos“, – pasakojo komunikacijos specialistas.

Dėl tokios laikysenos ekspertas neatmeta, jog TS-LKD struktūrų elgesys yra ne tik „politinio botago parodymas tiems, kurie nepritaria svarbiausiems partijos žmonėms“, bet ir galimai ilgalaikio plano dalis – specialistas mano, kad „atbuvęs savo trumpą ant žirnių klūpėjimo terminą“, M. Majauskas bus pakviestas grįžti atgal į TS-LKD bendruomenę.

„Konservatoriai tą daro ne pirmą kartą – sodina ant atsarginių suolelio ir, praėjus kažkiek laiko, susigrąžina. Neatmesčiau tokio varianto, kad čia būtų dėliojama negrakšti piarinė dėlionė, kai Majauskas per tą laikotarpį iki rinkimų augins savo reitingus, o prieš rinkimus jam pasakys – gal grįžk atgal?“, – svarstė L. Kontrimas.

„Politikoje tokių žaidimų yra daug – tai yra tik vienas ir tikrai nelietuviškas išradimas, kai yra daromi tam tikri konfrontaciniai žingsniai, keliama dirbtinė įtampa ir šitaip gaunama dėmesio. Dėmesys yra palaikomas vis įpilant naujų įvykių, o finale staiga visos pusės susitaria ir vėl viskas gražu, šeima ir vėl vieninga ir gera“, – tęsė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik pašalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti dėl jo ateities frakcijoje. Praėjusią savaitę partijos Prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje M. Majausko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.