Pirmą kartą siūlo netaikyti baudžiamosios atsakomybės už mažą kiekį narkotikų, tačiau yra ir sąlygų

Jei bendradarbiaujama su teisėsauga, Seimo narys Petras Gražulis siūlo netaikyti baudžiamosios atsakomybės už disponavimą nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų. Parlamentaras įregistravo tokį pasiūlymą Seime svarstomam Baudžiamojo kodekso (BK) pakeitimo projektui.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-05 14:04

„Įstatymo projekte numatyta dekriminalizuoti mažus narkotikų kiekius, tačiau Olandijos patirtis sako, kad toks veiksmas kaip tik paskatina jaunimą didinti narkotinių medžiagų vartojimą.

Siūlau tokį variantą – jei bendradarbiaujama su teisėsauga, atskleidžiant pagalbininkų ir pardavėjų tapatybes, tai baudžiamoji atsakomybė už tokį pirmą kartą nebūtų taikoma. Tačiau antrą kartą jau būtų taikoma baudžiamoji atsakomybė“,– savo pasiūlymą aiškina Seimo Lietuvos regionų frakcijos narys P. Gražulis.

Jei Seimas pritartų jo pasiūlymui, Baudžiamajame kodekse būtų įteisinta, kad „tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu. Tuo atveju, jei bendradarbiauja su policija, atskleisdamas narkotinių ar psichotropinių medžiagų platintojų tapatybes, ir kreipiasi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos jam, tai baudžiamoji atsakomybė netaikoma“.

Jei tokia veika buvo padaryta pakartotiniai, už tokį baudžiamąjį nusižengimą parlamentas siūlo bausti viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.