Panevėžyje mirė kunigas P. Bartkevičius: užgeso eidamas 61-uosius metus

Antradienį Panevėžyje mirė kunigas Povilas Bartkevičius, Biržų Šv. Jono Krikštytojo parapijos ilgametis vikaras. Eidamas 61-uosius gyvenimo metus kunigas užgeso Šv. Juozapo globos namuose.

 P.Bartkevičius.<br> Panevėžio vyskupijos nuotr.
 P.Bartkevičius.<br> Panevėžio vyskupijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-06 16:29

Kaip skelbė Panevėžio vyskupija, P.Bartkevičius paskutiniu metu buvo sunkios sveikatos būklės ir gydėsi nuo lapkričio pradžios.

„Kunigas Povilas dar seminarijos ugdytojų bei vasaros praktikų klebonų buvo charakterizuojamas kaip pareigingas, taktiškas, kuklus, pagarbus ir nuoširdaus pamaldumo žmogus. Jį tokį žmonės ir kunigai bendradarbiai atsimena visais jo kunigystės metais, kurių didžioji dalis prabėgo Biržų parapijoje. Čia jis buvo žmonių labai mylimas ir gerbiamas. Didelį uolumą kun. Povilas parodė lankydamas ligonius, klausydamas Išpažinčių ir palydėdamas tikinčiuosius į paskutinę kelionę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė Panevėžio vyskupija.

Kunigo Povilo Bartkevičiaus kūnas bus pašarvotas gruodžio 7 d. (trečiadienį) Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, Šv. Mišios bus aukojamos 8.00 val. ir 18.00 val.

Laidotuvių Šv. Mišios bus aukojamos gruodžio 8 d. (ketvirtadienį) 12 val., po jų laidotuvių apeigos Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios šventoriuje.

„Beje, jis ir pats gyvenime turėjo įvairių išgyvenimų. Nors ir nemėgo dažnai kalbėti apie praleistą laiką tarybinėje armijoje, bet yra liudijęs, kad tai buvo žmogų traumuojantis laikas, kuris atsiliepė ir jo paties sveikatai. Karinę tarnybą tarybinėje armijoje jis yra pavadinęs nežmoniško blogio patirtimi. Todėl kun. Povilas labai vertino gražias patirtis, nuoširdžią draugystę, maldingumą. Kunigas labai mėgo keliauti po užsienio kraštus su piligriminėmis ir pažintinėmis kelionėmis, daugel kartų dalyvavo Europos jaunimo susitikimuose įvairiuose Europos miestuose. Laisvu laiku skaitydavo istorines knygas, mėgo lietuvišką kantri muziką“, – rašoma Panevėžio vyskupijos įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.