Konkurencijos taryba spręs, ar tirti „Ekspress Grupp“ ir „Lrytas“ sandorį

„Delfi“ naujienų portalus Baltijos šalyse valdančiai Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“ penktadienį pranešus apie naujienų portalo lrytas.lt įsigijimą be Konkurencijos tarybos leidimo, tarybos atstovė sako, jog institucija nebuvo informuota apie sandorį, šalys su ja nesikonsultavo. Tačiau taryba dar spręs, ar vertinti sandorį savo iniciatyva.

Lrytas.lt<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lrytas.lt<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 5:32 PM, atnaujinta May 9, 2023, 3:43 PM

„Apie šį sandorį iš anksto nebuvome informuoti“, – BNS teigė tarybos atstovė Lina Navickaitė.

Anot jos, kol kas negalima vienareikšmiškai pasakyti, ar taryba pati imsis vertinti sandorį.

„Tam, kad pradėtų sandorį nagrinėti savo iniciatyva, Konkurencijos taryba prieš tai turi susirinkti duomenis ar bent preliminariai įvertinti, koks verslas yra įgyjamas, kad galėtų priimti argumentuotą nutarimą ir įpareigoti sandorio šalis pateikti pranešimą apie koncentraciją, jei tam yra pagrindas“, – sakė L. Navickaitė.

„Šiuo metu Konkurencijos taryba vertina viešai paskelbtą informaciją ir priims sprendimus dėl tolesnių veiksmų“, – pridūrė ji.

Pasak „Ekspress Grupp“, sandoriui nereikia tarybos leidimo, nes bendros įmonių metinės pajamos yra mažesnės už Konkurencijos įstatyme numatytą pajamų ribą, kurią viršijus privaloma gauti leidimą koncentracijai.

„Ekspress Grupp“ per „Nasdaq“ biržą pranešė, kad bendrovę „Lrytas“ įsigijo jos 100 proc. valdoma Lietuvoje lapkritį įsteigta įmonė „Satyre“. Jokių pajamų iki šiol ji negavo.

Įstatymas numato, kad tarybos leidimo reikia, jeigu visų sandorio dalyvių suminės bendrosios pajamos paskutiniais metais viršijo 20 mln. eurų, o kiekvieno mažiausiai iš dviejų dalyvių pajamos viršijo 2 mln. eurų.

„Ekspress Grupp“ pajamos 2021 metais siekė 53,5 mln. eurų, o „Lrytas“ – 2,8 mln. eurų, rodo įmonių ataskaitos.

Sutartis dėl antrinės „Lietuvos ryto“ įmonės „Lrytas“ 100 proc. akcijų įsigijimo pasirašyta penktadienį, pranešė „Ekspress Grupp“. Sandorio vertė ir kitos sąlygos neviešinamos.

Pasak pranešimo, sandoris apima tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukia „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių, tačiau „Lietuvos ryto“ televizija, laikraštis ir naujienų portalas toliau bendradarbiaus. Jo teigimu, portalas atskirtas nuo spausdinto laikraščio redakcijos ir toliau veiks kaip atskira žiniasklaidos priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.