Darbo netekusi A. Genovaitė Astrauskaitė paaiškino, kodėl nutarė kandidatuoti į Vilniaus merus

Iš darbo Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje atleista skandalingoji mokytoja, riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama Astra Genovaitė Astrauskaitė pranešė sieksianti Vilniaus miesto mero posto.

 Astra Genovaitė Astrauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
 Astra Genovaitė Astrauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
 Astra Genovaitė Astrauskaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Astra Genovaitė Astrauskaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 1:11 PM, atnaujinta Dec 13, 2022, 2:37 PM

„Apsisprendžiau: kandidatuoju į Vilniaus meres! Dovana TS-LKD – „prisiprašė“, – feisbuke rašė A.G.Astrauskaitė.

Pasak pačios A.G.Astrauskaitės, kandidatuoti į mero kėdę ją paskatino teisingumo troškimas.

„Pateikiau dokumentus vakar. Kodėl sumąsčiau? Nes matau, kad labai trūksta teisingumo, taip pat ir Vilniuje. Tie žmonės, kurie kandidatuoja, iš nei vieno negirdėjau nei žodžio, kad gintų apšmeižtą, apdergtą žmogų – tai yra mane.

Esu neteisėtai apkaltinta riaušių organizavimu. <...> Tokios neteisybės negali būti – kad sugalvoja, apšmeižia, kaltina žmogų, kuris kalba, turi savo įsitikinimus, politines pažiūras, gina Konstituciją“, – portalui lrytas.lt sakė A.G.Astrauskaitė.

Pasak neseniai iš darbo gimnazijoje atleistos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos, Vilniuje yra itin liūdna švietimo padėtis – mokyklos yra perpildytos, todėl nerimą kelia ir įtraukiojo ugdymo sukeliami iššūkiai, taip pat kritiškai trūksta mokytojų.

„Esu nepriklausomas žmogus, kandidatuoju todėl, kad noriu garbingai oponuoti ir mane apšmeižusiam Valdui Benkunskui, taip pat Raskevičiui, kuris mane apjuodino. Visokiais žeminančiais, baisiais žodžiais apie žmogų patriotą“, – piktinosi pedagogė.

„Komanda bus – ir jaunų, ir patyrusių žmonių, ir dalyvavusių, ir dalyvaujančių ir politikoje, ir ne tik“, – apie būsimą rinkiminę kampamiją pasakojo A.G.Astrauskaitė.

A.G.Astrauskaitė pernai rugpjūtį prie Seimo organizavo mitingą, kuris vėliau virto riaušėmis. Dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtarimai dėl riaušių pateikti daugiau nei pusšimčiui žmonių.

Neseniai A.G.Astrauskaitė buvo atleista iš darbo Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje – tai padaryti mokyklos vadovę įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad tokie asmenys kaip A.G.Astrauskaitė neturėtų mokyti vaikų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.