Kaip reaguos koalicijos partneriai? Seimo konservatorių grupė siūlo griežčiau bausti už nedidelį kiekį kanapių

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narių grupė siūlo padidinti baudas ir atsisakyti įspėjimo už neteisėtą nedidelio kiekio kanapių įsigijimą ir laikymą.

Kanapės.<br>V.Balkūno nuotr.
Kanapės.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-13 12:57

Tokį pasiūlymą Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms įregistravo Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas ir parlamentarai Antanas Čepononis, Audronius Ažubalis, Angelė Jakavonytė, Justinas Urbanavičius, Algis Strelčiūnas, Valdas Rakutis ir Arvydas Pocius.

Pagal siūlomą projektą „neteisėtas nedidelio kiekio kanapių (jų dalių), kanapių aliejaus, kanapių dervos, kanapių ekstraktų ar tinktūrų gaminimas, perdirbimas, įgijimas, laikymas, gabenimas ar siuntimas be tikslo platinti užtraukia baudą nuo 100 iki 600 eurų. Pagal Seime svarstomą projektą, tai užtrauktų įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 250 eurų.

Pasiūlymą įregistravę Seimo konservatoriai už pakartotinai padarytą administracinį nusižengimą dėl nedidelio kiekio narkotikų siūlo bausti nuo 600 iki 2000 eurų. Seime svarstomas kodekso pataisų projektas numato už tai baudas nuo 250 iki 400 eurų.

Siūlydami padidinti baudas parlamentarai sako, kad pažeidimas kelia grėsmę tiek asmeniui, tiek ir visuomenei, „todėl atsakomybė turėtų būti nustatyta proporcinga padarytai veikai“.

„Siūlome atsisakyti įspėjimo, kaip nuobaudos už administracinį nusižengimą, kadangi praktika rodo, jog, jei sankcijos konstrukcijoje numatomas įspėjimas ir bauda, tai bauda iš esmės nebūna taikoma“,– sako pasiūlymo autoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.