E. Gudzinskaitė: į Nigeriją išsiųsti neteisėti migrantai turi teisę sprendimą apskųsti

Trečiadienį iš Lietuvos į kilmės šalis išskraidinus pernai neteisėtai per Lietuvos sieną iš Baltarusijos atvykusius 7 Nigerijos piliečius, Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė nurodo – asmenys sprendimą vis dar gali apskųsti.

Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Migracijos departamentas iškaba<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Migracijos departamentas iškaba<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Gudzinskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Evelina Gudzinskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 12:26 PM

„Jie turi teisę sprendimą skųsti (net ir nebūdami Lietuvoje – ELTA), todėl, kad jie turi teisininkus, advokatus, kurie atstovauja jų interesams čia, Lietuvoje. Ir advokatai turi teisę tą sprendimą paduoti savo ginamųjų sprendimu“, – trečiadienį Vidaus reikalų ministerijoje žurnalistams teigė E. Gudzinskaitė.

Sprendimas asmenis grąžinti į kilmės šalį itin papiktino migrantams pagalbą suteikiantiems „Sienos grupės“ atstovams. Jie savo feisbuko paskyroje skelbė, esą asmenys „gavo nesąžiningai priimtą, nepagrįstą sprendimą, išsiųsti ten, kur jų gyvybei gresia realus pavojus“. Vis tik, Migracijos departamento direktorė tvirtina, kad sprendimai buvo priimti nepažeidžiant jokių teisės aktų.

„Jie buvo pateikę pakartotinį prieglobsčio prašymą, bet tas prieglobsčio prašymas buvo išnagrinėtas skubos tvarka. Ir tik priėmus sprendimą, kad jų pakartotinas prieglobsčio prašymas yra nepagrįstas, nes nepateikė absoliučiai jokių naujų duomenų įvertinti pirmo prašymo nagrinėjimo metu, buvo priimti neigiami sprendimai ir tik tada jau buvo išsiuntimas pradėtas vykdyti“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.