Lietuvos teismų bendruomenė jungiasi prie iniciatyvos „Sušildyk Ukrainą“ ir rems Ukrainos teismus

Rusijos Federacijos ginkluota agresija prieš Ukrainą tęsiasi ir jau kelintą mėnesį iš eilės visos Ukrainos teritorijos energetikos infrastruktūra patiria masines rusiškos artilerijos ir dronų atakas. Dėl energetinio terorizmo rimtai nukentėjo Ukrainos energetikos infrastruktūra, įskaitant šilumines elektrines, termofikacines elektrines ir hidroelektrines.

Sigita Rudėnaitė
Sigita Rudėnaitė
S.Rudėnaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
S.Rudėnaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nacionalinė teismų administracija

Dec 14, 2022, 11:20 AM

Ukrainos teisėsaugos institucijų duomenimis, nuo šių metų vasario mėnesio šalyje užregistruota apie 50 tūkst. agresijos ir karo nusikaltimų, dar beveik 20 tūkst. nusikaltimų nacionaliniam saugumui. Tačiau Ukrainos teismų bendruomenė net tokiomis sudėtingomis sąlygomis užtikrina nepertraukiamą teismų veiklą šalyje ir piliečių teisę kreiptis į teismą.

„Nuolatiniai elektros tiekimo trukdžiai, sunaikinti ir suniokoti teismų pastatai – tai sąlygos, kuriomis šiuo metu dirba kolegos iš Ukrainos, nagrinėjantys agresijos ir karo nusikaltimus, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė. – Ukrainos teisėjai kreipėsi į Lietuvos Teisėjų tarybą prašydami pagalbos padėti įsigyti Ukrainos teismų institucijoms ir teisingumo sektoriaus įstaigoms ypač reikalingų elektros generatorių, todėl ne tik galime, bet privalome kiekvienas asmeniškai padėti savo kolegoms.“

Bendradarbiaujant su organizacijos „Stiprūs kartu“ ir Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus inicijuota akcija „Sušildyk Ukrainą“ jau yra suderinta, kad pirmieji dešimt generatorių Ukrainos teismus pasieks dar gruodžio mėnesį, o per visą žiemą į karo niokojamos šalies teismus bus išgabenta 100 generatorių.

„Solidarizuodamiesi su Ukrainos teismų bendruomene raginame visą Lietuvos teismų ir teisininkų bendruomenę – advokatus, notarus, antstolius, akademinę teisininkų bendruomenę – prisijungti prie iniciatyvos „Sušildyk Ukrainą“, – kviečia S. Rudėnaitė.

Ambicija – 2000 generatorių Ukrainai

„Sušildyk Ukrainą“ tikslas – surinkti lėšų ir nupirkti bent 2000 generatorių, dyzelinių šildytuvų. Akcijos organizatoriai ragina visuomenę vėl suremti pečius ir pademonstruoti solidarumą su agresiją patiriančia broliška tauta.

Akcijai „Sušildyk Ukrainą“ galima aukoti paskambinus trumpuoju numeriu 1409 – skambučio kaina 5 eurai, per PayPal sistemą: mes@stipruskartu.lt arba pavedimu į „Stiprūs kartu“ sąskaitą LT387044090101401806. VšĮ „Stiprūs kartu“ įmonės kodas: 305674792.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.