TS-LKD frakcijos seniūnė apie kandidatus vadovauti komitetams: bendruomenės vardan reikia pereiti į naujus vandenis

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad ne tik naujai deleguoti komitetų pirmininkai yra nepatenkinti vykstančiomis rokiruotėmis. Antradienį konservatoriams delegavus Mindaugą Lingę bei Justą Džiugelį vadovauti Biudžeto ir finansų (BFK) bei Socialinių reikalų ir darbo (SRDK) komitetams, parlamentarai pripažino, jog netrykšta entuziazmu dėl tokio sprendimo.

Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Andrius Vyšniauskas, Mindaugas Lingė<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Andrius Vyšniauskas, Mindaugas Lingė<br>V.Skaraičio nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulė Kuzmickienė, Mindaugas Lingė<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulė Kuzmickienė, Mindaugas Lingė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 9:26 AM

Frakcijos seniūnė tikina – parlamentarai puikiai dirbo ankstesnėse pareigose, tačiau dėl komandos jiems teko pasiaukoti, mat, nė vienas iš konservatorių, dirbančių BFK, nenorėjo užimti laisvo pirmininko posto.

„Aš gal pajuokaudama sakysiu, kad visi vienodai yra nevisiškai patenkinti šimtu procentų. Tai irgi nėra blogai, visi dalinasi tą patį kažkokį jausmą. (...) Aišku, kad tiek vienas, tiek kitas dirbo savo srityse ir buvo patenkinti tuo darbu ir tomis temomis, ką jie dirba. Bet bendruomenės vardan, komandiškumo vardan reikia kartais priimti tokius sprendimus, kur truputėlį iš komforto zonos pereiti į šiek tiek naują vandenį“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė konservatorių frakcijos lyderė.

„Mūsų nariai, kurie darbuojasi Biudžeto ir finansų komitete, kategoriškai neišreiškė noro perimti šią poziciją, tad dairėmės kažkur kitus. Žmogus, turintis sudėtingo komiteto vadovo patirtį, tikrai puikiai, manau, susitvarkys šiose pareigose“, – tęsė politikė. Pajuokaudama ji pridūrė, kad išlaikyta ir rami M. Lingės ir J. Džiugelio reakcija į frakcijos sprendimus leidžia manyti, kad naujieji komitetų pirmininkai bus tikrai patikimi.

„Kartais tie, kur visur labai nori, visą laiką reikia suklusti, ar tikrai. Tie, kurie turi daugiau rezervacijų, mano galva, yra patikimesni“, – pažymėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

ELTA primena, kad antradienį parlamento TS-LKD frakcija sutarė dėl naujo BFK pirmininko. Į postą konservatoriai nutarė deleguoti dabartinį SRDK pirmininką M. Lingę. Tuo metu SRDK pirmininkavimą žada perimti konservatorių frakcijos narys J. Džiugelis.

TS-LKD nusprendė deleguoti naują BFK pirmininką po kilusio konflikto su buvusiu BFK pirmininku M. Majausku. Konservatorių kandidatu į komiteto pirmininko postą buvo paskirtas Mindaugas Lingė. M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas apsisprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.