Be galo mylima, nes sava: Varėna įžiebė ypatingą Kalėdų eglę

Gruodžio 16-ąją Varėnos miesto centrinėje aikštėje aukso spalvomis sužibo tikra net dvylikos metrų Kalėdų eglė. O šalia jos – lempučių švieselėmis suspindo ir gražiausios miesto erdvės.

 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
 Varėnos Kalėdų eglės įžiebimas.<br> A.Kašėtos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Varėnos rajono savivaldybė

2022-12-18 12:43, atnaujinta 2022-12-18 18:15

Advento laikotarpis kasmet prieš didžiąsias metų šventes priverčia stabtelėti. Susikaupimo ir ramybės metas kviečia atsigręžti į praėjusius metus ir pagalvoti apie metų patirtis: nuveiktus darbus, įveiktus sunkumus, pasiektus laimėjimus ir daugybę kitų dalykų. Tai laikas, kai gyvenimo ritmas šiek tiek sulėtėja, o į tarpusavio santykių audeklą iš gerumo, jaukumo, atjautos, džiaugsmo ir tikėjimo suaudžiame visų metų patirtį.

Kalėdinio renginio „Jaukios Kalėdos Varėnoje“ dieną mieste šurmuliavo kalėdinė mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“, kurioje daugiau nei dvidešimt mūsų nuostabiųjų amatininkų ir tautodailininkų stebino dzūkišku originalumu ir savomis rankomis sukurtų gaminių autentiškumu bei įvairove. Buvo galima įsigyti nepaprastai dailių skulptūrėlių, medinių, molinių ir net keramikinių indų, juodojo metalo dirbinių, medaus, bičių ir sojos vaško žvakučių, kalėdinių puošmenų ir net šiltų kojinių. Žinoma, ir dar daugiau...

Vyko ir labdaros akcija „Maltiečių sriuba“, kurioje šventės dalyviai galėjo pasivaišinti dubenėliu karštos sriubos ir paaukoti Žilinų maltiečiams (Maltos ordino pagalbos tarnybos grupė), kurie rūpinasi vienišais seneliais.

O vaikų visą dieną laukė pramogos. Visai čia pat, šalia gražiosios raudonais žaislais išpuoštos Kalėdų eglės, jie galėjo pasisupti karuselėje ar pasisukti mažajame apžvalgos rate, su šeima nusifotografuoti originaliame šventiniame rėmelyje.

Varėna tęsia unikalią tradiciją ir kasmet puošia tikrą gyventojų padovanotą eglę. O šiemet labai dailią ir įspūdingą sidabrinę dvylikos metrų eglutę iš savo kiemo padovanojo ir visus pradžiugino geroji Gudžių kaimo gyventoja Onutė Vaitulevičienė. Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta šventės metu padėkojo mecenatei: „Visų varėniškių vardu nuoširdžiai dėkoju šią žaliaskarę užauginusiai ir Varėnos miestui padovanojusiai Onutei Vaitulevičienei“, o jos anūkei šventės personažas ir ateinančių 2023-iųjų metų simbolis zuikis įteikė mažą simbolinę eglutę. Kas žino, galbūt po daugelio metų ir ši eglutė papuoš miestą... Varėnos rajono meras palinkėjo visiems gražaus ir jaukaus Kalėdų laukimo: „Smagu matyti, kad šiemet mūsų čia susirinko tiek daug. Turbūt visi sutiksite, kad šiemet Varėna turi gražiausią miesto eglę Lietuvoje. Noriu padėkoti ir organizacinei komandai už įdėtą darbą ir visiems, kurie esate kartu šiuo šventiniu ir kupinu gerumo laiku. Tegul šventiškai nušvitusi Varėna paskleis tikrą Kalėdų laukimo dvasią! Jaukaus Kalėdų laukimo ir taikaus dangaus!“ – kalbėjo meras.

Kalėdiniame renginyje prie šventinės žaliaskarės vaikai ir suaugusieji šoko ir dainavo kartu su pramoginių šokių studija „Fantazija“ ir vokaline grupe „Bruknelė“.

Ne paslaptis, kad 2023-ieji – Juodojo triušio metai, tad ir Kalėdų Seneliui šiemet talkina vaikų mylimas apsukrusis miško gyventojas – zuikis. Tad Kalėdų Senelis su padėjėjais Zuikiu Puikiu Raketa ir milžiniška Sveikinimų Meška vaikus kvietė pažaisti. Ir maži, ir dideli šėlo su šokiais ir dainomis, o šypsenos puošė kiekvieno veidą.

Šventiniam vakarui besibaigiant, artėjo svarbiausias ir laukiamiausias momentas – Kalėdų eglės įžiebimas. Suskaičiavus iki dešimties, auksinėmis lemputėmis nušvito raudonais žaisliukais papuošta Varėnos miesto eglė, dangus – šventiniais fejerverkais, o visas miestas suspindo daugybe švieselių. Varėnos miestas tapo tikru Kalėdų pasakų miestu.

Vietoj kalėdinių eglučių alėjos, šiemet puošiasi visas Varėnos rajonas. Varėnos rajono savivaldybės administracija, skatindama bendruomeniškumą bei kūrybiškumą puošiant aplinką ir kuriant šventinę nuotaiką Varėnos mieste ir rajone, skelbė kalėdinės puošybos nuotraukų konkursą. Viešo konkurso būdu bus išrinkti gražiausiai, išradingiausiai ir šventiškiausiai papuošti individualūs ir daugiabučiai namai, įmonių, įstaigų ar organizacijų fasadai, balkonai, langai, vitrinos ir teritorijos. Visuomenės išrinktų, daugiausia patiktukų iki gruodžio 23 d. 15 val. surinkusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti Savivaldybės mero padėkomis ir atminimo prizais.

Laukia pramogos ir per šv. Kalėdas!

Gruodžio 25 d. Varėnoje lankysis ir po miestą puškuos šventinis traukinys! Mažieji ir jų tėveliai galės nemokamai po miesto centrą pasivėžinti kalėdinę pasaką primenančiu traukiniu, kurį vairuos Kalėdų Senelis. Šventinis traukinys lauks prie miesto eglės nuo 15 iki 20 valandos.

Visą šventinį laikotarpį prie eglutės bus galima įsiamžinti originaliame foto rėmelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.