Priešais Baltarusijos ambasadą baigiama Alesiui Bialiackiui skirta neofreska

Gruodžio 21 dieną Vilniuje bus baigta neofreska, skirta Baltarusijos žmogaus teisių gynėjui, Nobelio taikos laureatui Alesiui Bialiackiui ir kitiems Aliaksandro Lukašenkos režimo įkalintiems Baltarusijos politiniams kaliniams.

Alesius Bialiackis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Alesius Bialiackis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 7:08 PM

Baltarusijos demokratijos ir žmogaus teisių aktyvistų pasipriešinimą A. Lukašenkos režimui primenantį kūrinį sukūrė meno laboratorijai „Kiaurai sienas“ vadovaujanti dailininkė monumentalistė Lina Šlipavičiūtė-Černiauskienė, o jį įgyvendino gatvės menininkų kolektyvas „Gyva grafika“.

Projektą inicijavo Užsienio reikalų ministerija, idėją taip pat palaikė A. Bialiackio įkurta organizacija „Viasna“, kuri dėl A. Lukašenkos režimo persekiojimo savo veiklą yra perkėlusi į Lietuvą. Leidimus kūrinio atsiradimui suteikė Vilniaus miesto savivaldybė ir Kultūros paveldo departamentas.

Meno kūriniui pasirinkta vieta – šalia Baltarusijos ambasados, tapusios A. Lukašenkos režimo represijų simboliu. A. Bialiackio portretas į ambasadą žvelgs nuo kitapus gatvės esančios Simono Daukanto progimnazijos fasado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.