Teismas atmetė R. Petraičio skundą dėl atleidimo iš NVSC vadovų

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio skundą dėl atleidimo iš pareigų ir grąžinimo į šias pareigas.

Robertas Petraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Robertas Petraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 10:31 AM

Teismas antradienį pranešė, kad, įvertinęs pareiškėjo padaryto tarnybinio pažeidimo pobūdį, padarymo aplinkybes ir priežastis, nusižengusio pareigūno kaltės rūšį ir laipsnį, pažeidimo pasekmes, konstatavo, jog paskirta tarnybinė nuobauda yra adekvati padarytam tarnybiniam pažeidimui.

Teismas teigia nenustatęs, kad Sveikatos apsaugos ministerija, atlikdama tarnybinį tyrimą ir skirdama pareiškėjui tarnybinę nuobaudą, būtų padariusi esminius procedūrinius pažeidimus, dėl kurių tarnybinė nuobauda turėtų būti panaikinta.

Tarnybinis patikrinimas buvo atliktas išsamiai ir tinkamai, laikantis teisės aktuose nustatytų reikalavimų. Taigi, konstatuotina, kad pareiškėjo skundžiamas įsakymas yra teisėtas ir pagrįstas, jo naikinti ar keisti nėra jokio pagrindo, todėl pareiškėjo skundas atmestinas kaip nepagrįstas“, – rašoma pranešime.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

NVSC vadovybė 2021 metų pradžioje kritikos sulaukė dėl prasto koronaviruso pandemijos valdymo ir daugiau nei tūkstančio su COVID-19 susijusių mirčių.

R. Petraitis tuomet teigė, kad situacija, susijusi su perteklinėmis mirtimis, susidarė ne dėl įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos. Šlubuojantį įstaigos darbą valdant pandemiją jis aiškino nepakankamais resursais.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimą jį atleisti R. Petraitis yra vadinęs politiniu.

NVSC R. Petraitis vadovavo nuo 2017 metų, prieš tai metus jis buvo šios įstaigos direktoriaus pavaduotojas, dar anksčiau dirbo Vilniaus visuomenės sveikatos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.