A. G. Astrauskaitė traukiasi iš kovos dėl Vilniaus mero posto: pajuto palengvėjimą

Iš darbo Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje atleista mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė pasitraukė iš kovos Vilniaus mero rinkimuose. Tai ji pranešė savo feisbuko paskyroje, pabrėžusi, kad dėl šio sprendimo pajuto palengvėjimą.

A. G. Astrauskaitė traukiasi iš kovos dėl Vilniaus mero posto: pajuto palengvėjimą.<br>T.Bauro nuotr.
A. G. Astrauskaitė traukiasi iš kovos dėl Vilniaus mero posto: pajuto palengvėjimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 8:01 PM

„Šiandien pasitraukiau iš Vilniaus rinkiminio, politinio turgaus. Kaip palengvėjo! Pasitraukiau vardan to, kuris visą savo gyvenimą liudijo tiesą, neveidmainiavo ir niekada neišsižadėjo švento mums žodžio – TAUTA. Šiandien kaip niekad pati didžiausia dorybė – DRĄSA. Drąsa sakyti, liudyti TIESĄ“, – tvirtino A. G. Astrauskaitė.

Mokytoja tikino, kad jai buvo svarbu įrodyti esant švariam, mylinčiam savo tėvynę ir lojaliam Lietuvai žmogui.

„Man buvo svarbu įrodyti, kad esu švarus, mylintis savo Tėvynę, lojalus Lietuvai žmogus, nes kitu atveju VRK, patikrinusi visus duomenis, būtų neregistravusi. Užregistravo, įtraukė į kandidatų sąrašus. Šmeižikams atsakas: kuo patys smirdi, tuo tepa kitą“, – sakė ji.

Tai, kad sieks Vilniaus mero posto, A. G. Astrauskaitė buvo pranešusi savo feisbuko paskyroje gruodžio 13 d. Šiuo metu už jos galimybę dalyvauti mero rinkimuose elektroniniu būdu yra pasirašę 65 žmonės.

ELTA primena, kad A. G. Astrauskaitė 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie Seimo organizavo mitingą, kuris virto riaušėmis. Dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtarimai dėl riaušių pateikti daugiau nei pusšimčiui žmonių. Dėl to gruodžio pradžioje švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad jos asmenine nuomone tokie asmenys kaip A. G. Astrauskaitė neturėtų mokyti vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.