Konkursas į Vilniaus ligoninės vadovo pareigas vyko pagal scenarijų: skirtas vienam žmogui?

Vilniaus miesto klinikinei ligoninei (VMKL) šie metai – audringi: sausį dėl galimo medikų kyšininkavimo iš pareigų pasitraukė tuometis vadovas Narimantas Markevičius, o dabar kalėdines nuotaikas sujaukė konkursas direktoriaus vietai užimti. Kalbama, kad jis vyko pagal iš anksto numatytą scenarijų.

Buvusi sveikatos apsaugos viceministrė A.Bilotienė Motiejūnienė dalyvavo konkurse VMKL direktoriaus vietai užimti.
Buvusi sveikatos apsaugos viceministrė A.Bilotienė Motiejūnienė dalyvavo konkurse VMKL direktoriaus vietai užimti.
Aušra Bilotienė Motiejūnienė.<br>T.Bauro nuotr.
Aušra Bilotienė Motiejūnienė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus Miesto klinikinė ligoninė .<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus Miesto klinikinė ligoninė .<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus Miesto klinikinė ligoninė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus Miesto klinikinė ligoninė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 4:38 PM, atnaujinta Dec 23, 2022, 9:35 PM

Konkursas rengtas dviem etapais: pirmajame dalyvavo daugiau nei 30 kandidatų, antrajame – 6. Ligoninės steigėja Vilniaus savivaldybė nepanoro atskleisti, kas po gruodžio 20 d. vykusio antrojo turo pripažintas laimėtoju.

Tačiau akis bado viena iškalbinga aplinkybė – kaip tik tą dieną iš darbo buvo atleista sveikatos apsaugos viceministrė 48-erių Aušra Bilotienė Motiejūnienė. Kaip lrytas.lt informavo ministerijos atstovai, ji dalyvavo konkurse VMKL direktoriaus vietai užimti.

„Ministrą Arūną Dulkį viceministrė A.Bilotienė Motiejūnienė praėjusią savaitę informavo, kad planuoja dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose. Ministrui ši žinia buvo netikėta ir jis išdėstė principinę poziciją, kad, einant viceministrės pareigas, neturėtų būti dalyvaujama konkursuose sveikatos sistemoje. Viceministrei buvo duotos kelios dienos apsispręsti, ar norima tęsti darbą politinėje komandoje, ar trauktis iš jos ir dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose. Viceministrė po kelių dienų apmąstymų priėmė sprendimą trauktis iš pareigų“, – teigiama lrytas.lt atsiųstame Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) komentare.

Iškalbinga ir dar viena A.Bilotienės Motiejūnienės dalyvavimo konkurse detalė – dirbdama SAM ji kuravo šalies medicinos įstaigų reformą. Ar negali būti taip, kad, žinodama, kaip ir kokia įstaiga bus ateityje reformuota, pati sau ir pasiruošė darbo vietą?

Su pačia A.Bilotiene Motiejūniene portalui lrytas.lt kol kas susisiekti nepavyko. Kai tik pavyks, publikaciją papildysime.

Lrytas.lt žiniomis, VMKL vadovo mėnesinis atlyginimas yra netoli 10 tūkst. eurų.

Laikinasis VMKL vadovas Gintautas Oleka prisipažino ir pats dalyvavęs konkurse, bet jo nelaimėjo. Kas tapo nugalėtoju, G.Oleka teigė negalįs komentuoti, tik girdėjęs įvairių kalbų.

Vilniaus savivaldybės politiniuose kuluaruose šnekama, kad A.Bilotienė Motiejūnienė iš anksto galėjo žinoti, kad laimės konkursą, todėl prieš pat antrąjį jo turą ir pasitraukė iš SAM. Kai kurie sostinės politikai prasitarė, kad dabar jau buvusi viceministrė ieškojo užtarėjų Seime, ją esą taip pat galėjo paremti miesto valdžioje esantys konservatoriai ir liberalai.

Liberalų senbuvis Seime Eugenijus Gentvilas tvirtino apie konkursą VMKL direktoriaus postui užimti nieko negirdėjęs, o Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovas konservatorius Antanas Matulas prisipažino sekęs įvykius, nes konkurse dalyvavo jo žmona Sandra Matulienė.

„Kiek žinau, pirmajame etape dalyvavo net 32 žmonės, o antrajame – 6. Mano žmona liko penkta. Apie tai, kad kažkas iš Seimo būtų protegavęs A.Bilotienę Motiejūnienę tikrai nesu girdėjęs. Manau, kad konkursas vyko skaidriai“, – teigė A.Matulas.

Informacijos, kad A.Bilotienę Motiejūnienę ieškotis kitos tarnybos galėjo paskatinti nesutarimai ministro A.Dulkio komandoje, A.Matulas komentuoti nepanoro.

Tačiau griežtas ministro nurodymas trauktis A.Bilotienei Motiejūnienei iš pareigų sužinojus, kad ji dalyvauja VMKL vadovo konkurse, galėtų būti patvirtinimu, jog kažkokių nesutarimų būta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.