SAM: tai, kad A. Dulkys pareikalavo A. Bilotienės Motiejūnienės pasirinkti, parodo jo principinį požiūrį

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sureagavo į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl buvusios viceministrės Aušros Bilotienės Motiejūnienės siekio dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose. Sveikatos apsaugos ministro patarėjo Tomo Bagdono teigimu, tai, kad Arūnas Dulkys pareikalavo A. Bilotienės Motiejūnienės pasirinkti, ar toliau dirbti ministerijoje, ar dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose, parodo jo principinį požiūrį į klausimų sukėlusią situaciją.

Arūnas Dulkys, Aušra Bilotienė Motiejūnienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys, Aušra Bilotienė Motiejūnienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 2:30 PM

„(...) Tai rodo principinį jo požiūrį, kad arba–arba. Arba turi dirbti ministerijoje, arba dalyvauti konkursuose. Tai šitoje vietoje man atrodo labai daug klausimų atsako į visas tas spekuliacijas, kurios buvo viešojoje erdvėje pasirodžiusios“, – Eltai sakė T. Bagdonas. Dar penktadienį žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad A. Bilotienės Motiejūnienės išėjimas iš ministerijos gali būti siejamas su konkursu Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovo pareigoms užimti.

Ministerija portalui lrytas.lt pateikė komentarą, kuriame teigiama, kad A. Bilotienė Motiejūnienė informavo ministrą, jog planuoja dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose. Viceministrei buvo duota laiko apsispręsti, ar norima tęsti darbą politinėje komandoje, ar trauktis ir dalyvauti gydymo įstaigų konkursuose.

Paklaustas, ar daugiau viceministrų neplanuoja išeiti iš ministerijos, T. Bagdonas atsakė, kad kol kas tokių indikacijų nėra.

„Žmonės laisvi pasirinkti savo karjerą, bet indikacijų kol kas nėra“, – teigė jis.

Ministro patarėjas atskleidė, kad naujo viceministro kol kas nėra aktyviai ieškoma.

„Kadangi situacija buvo, pavadinkime taip, pakankamai netikėta, kaip ir viešai buvo minima, kad po pokalbio pasitraukė viceministrė. Tai kandidatūros šiai dienai naujam viceministrui nėra“, – sakė ministro patarėjas.

Jo teigimu, tarp esamų viceministrų Danguolės Jankauskienės ir Aurimo Pečkausko įvyko darbų persiskirstymas ir A. Bilotienės Motiejūnienės kuruojamų sričių pasidalinimas.

„Tai aktyviai šiai dienai nėra ieškoma naujos kandidatūros, bet jeigu bus tinkamas žmogus, tai ministras svarstys“, – komentavo T. Bagdonas.

ELTA primena, kad A. Bilotienė Motiejūnienė iš viceministrės pareigų pasitraukė praėjusią savaitę. A. Bilotienė Motiejūnienė savo darbą SAM pradėjo 2021 m. birželio mėn., jos kuruojama sritis – visuomenės sveikata, vakcinacija, COVID-19 valdymas. Kaip palikdama postą teigė A. Bilotienė Motiejūnienė, tai buvo produktyvus laikotarpis, per kurį jai teko dirbti keliomis kryptimis iš karto. Išeidama ji dėkojo ministrui, komandai ir visuomenės sveikatos specialistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.