G. Nausėda vyks į popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuves

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvaus Šv. Petro bazilikoje Vatikane vyksiančiose popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuvėse, pranešė Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-02 12:54

Savo užuojautoje dėl Benedikto XVI mirties Lietuvos vadovas pažymėjo, kad buvęs popiežius siekė, jog pernelyg vartotojiškame ir susiskaldžiusiame pasaulyje krikščionybė atliktų svarbų jungiantį vaidmenį.

„Netekome dvasininko, kurio mokyme šiandienos pasaulis ir žmogus visada buvo dėmesio centre. Mąstydamas apie tai, Benediktas XVI rėmėsi didžiaisiais krikščionybės išminčiais ir troško, kad mūsų perdėm vartotojiškame, susiskaldžiusiame pasaulyje krikščionybė atliktų svarbų apjungiantį vaidmenį“ – pirmadienį užuojautoje sakė G. Nausėda.

Buvęs popiežius Benediktas XVI, 2013 metais tapęs pirmuoju nuo Viduramžių popiežiumi, atsistatydinusiu iš pasaulio Katalikų Bažnyčios vadovo pareigų, mirė šeštadienį, būdamas 95 metų.

Benediktui XVI buvo 78 metai, kai 2005 metų balandį jis pakeitė ilgai valdžiusį populiarųjį Joną Paulių II.

Benediktą XVI pakeitęs popiežius Pranciškus ketvirtadienį vadovaus laidotuvių apeigoms didžiulėje Šv. Petro aikštėje, o po jų velionio palaikai bus palaidoti kape po Šv. Petro bazilika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.