Lietuva liks atvira turistams iš Kinijos, laisvinančios COVID-19 ribojimus

Lietuva neketina sekti kitų šalių pavyzdžiu ir liks atvira turistams iš Kinijos, pastaruoju metu laisvinančios griežtus COVID-19 ribojimus.

Temperatūros patikra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Temperatūros patikra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 5:52 PM

„Neplanuojama jokia papildoma patikra keliaujantiems iš Kinijos“, – BNS pirmadienį sakė sveikatos apsaugos ministro patarėjas Tomas Bagdonas.

Šiuo metu keliolika šalių yra nustačiusios naujas kelionių taisykles turistams iš Kinijos, nes daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio šalyje po sprendimo sušvelninti griežtus apribojimus dėl viruso padaugėjo užsikrėtimų COVID-19.

„Lietuva vadovaujasi Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, kuriose teigiama, kad Kinijoje cirkuliuojančios atmainos yra žinomos Europos Sąjungos populiacijai, Europos sveikatos sistema yra jau pasirengusi, o ES piliečiai turi aukštus imunizacijos ir vakcinacijos lygius“, – sakė ministro patarėjas.

„Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad patikros būtų veiksmingos, jei būtų taikomos visos Europos Sąjungos, o taip pat aplinkinių valstybių mastu, ko nėra“, – pridūrė jis.

Vis dėlto SAM pabrėžia, kad situacija ir sprendimai gali keistis, sulaukus naujų rekomendacijų iš minėtų organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.