G. Nausėda: Benedikto XVI mirtis – didžiulis nuostolis Bažnyčiai, tikintiesiems

Popiežiaus emerito Benedikto XVI mirtis yra didžiulis nuostolis Bažnyčiai ir visiems tikintiesiems, sako prezidentas Gitanas Nausėda, antradienį Apaštalinėje nunciatūroje Vilniuje pareiškęs pagarbą velioniui bei pasirašęs užuojautų knygoje.

Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasirašė užuojautų knygoje popiežiaus emerito Benedikto XVI atminimui pagerbti. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasirašė užuojautų knygoje popiežiaus emerito Benedikto XVI atminimui pagerbti. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 10:42 AM

„Reiškiame užuojautą dėl Benedikto XVI mirties – tai buvo didis mąstytojas, bet ir būdamas didis mąstytojas tai kartu buvo ir kuklus, paprastas žmogus, artimas žmonėms, artimas savo studentams, puoselėjęs tradicines vertybes, kurios buvo susiklosčiusios per šimtmečius, tobulinęs Bažnyčios mokymą, stengęsis pritaikyti jį dabartinėms aktualijoms, bet kartu išlaikydamas labai tvirtus principus“, – žurnalistams sakė prezidentas.

„Manau, kad tai yra didžiulis nuostolis pačiai Bažnyčiai, katalikų tikėjimui ir, žinoma, kiekvienam iš mūsų, kiekvienam pasaulio gyventojui. Mes pasigesime Benedikto XVI paprastumo, kuklumo“, – pridūrė jis.

Prezidentas ketvirtadienį planuoja vykti į popiežiaus emerito laidotuves Vatikane.

Jis antradienį sakė kol kas nežinantis, ar vizito metu susitiks su popiežiumi Pranciškumi.

„Svarbiausia man dabar priimti tą sprendimą, kuris kyla iš širdies – norisi būti tą sunkią minutę su Bažnyčia, su jos hierarchais, su visais žmonėmis, kurie, neabejoju, tikrai nuoširdžiai išgyvena dėl šios netekties“, – sakė šalies vadovas.

Buvęs popiežius Benediktas XVI mirė šeštadienį, būdamas 95 metų. Katalikų Bažnyčiai jis vadovavo aštuonerius metus, nuo 2005 metų balandžio iki 2013 metų kovo.

Velionio palaikai bus palaidoti kape po Šv. Petro bazilika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.