G. Nausėda: Popiežiaus intelektualinis palikimas bus reikšmingas dar ne vienai katalikų kartai

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Vatikano Šv. Petro bazilikoje atidavė paskutinę pagarbą Popiežiui emeritui Benediktui XVI.

Gitanas Nausėda. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-04 21:28

„Tūkstančiai žmonių, kurie šią savaitę atėjo atsisveikinti su Benediktu XVI, dar ir dar kartą liudijo, kad būdamas didžiu mąstytoju, mokslininku, Bažnyčios vadovu, jis kartu visada išliko kukliu, paprastu, kiekvienam artimu žmogumi. Žmogumi, spinduliavusiu tvirtybę, pagarbą bei meilę ir sulaukusiu tokio pat atsako iš viso pasaulio tikinčiųjų“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė prezidentas.

G. Nausėda pabrėžė, kad Benediktui XVI teko vadovauti Katalikų Bažnyčiai skylančiame, daugiau priešpriešų kuriančiame, vartotojiškame pasaulyje, tačiau šią naštą Popiežius nešė garbingai, išlaikydamas tvirtus principus ir vertybes.

„Benedikto XVI netektis yra didžiulis praradimas Bažnyčiai, katalikų tikėjimui, tačiau esu įsitikinęs, kad Popiežiaus intelektualinis palikimas bus reikšmingas dar ne vienai katalikų kartai. Kaip kad prieš 50 metų didžiulę įtaką padarė jo knyga „Krikščionybės įvadas“, kurią, išleistą pogrindyje, iš rankų į rankas dalijosi Lietuvos tikintieji“, – rašė G. Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.