G. Nausėda dalyvaus popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuvėse

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvaus Šv. Petro bazilikoje Vatikane vyksiančiose popiežiaus emerito Benedikto XVI laidotuvėse.

Gitanas Nausėda vyksta į Vatikaną.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda vyksta į Vatikaną.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 6:49 AM

Prezidentas antradienį Apaštalinėje nunciatūroje Vilniuje pareiškęs pagarbą velioniui bei pasirašęs užuojautų knygoje sakė, jog Benedikto XVI mirtis yra didžiulis nuostolis Bažnyčiai ir visiems tikintiesiems.

„Reiškiame užuojautą dėl Benedikto XVI mirties – tai buvo didis mąstytojas, bet ir būdamas didis mąstytojas tai kartu buvo ir kuklus, paprastas žmogus, artimas žmonėms, artimas savo studentams, puoselėjęs tradicines vertybes, kurios buvo susiklosčiusios per šimtmečius, tobulinęs Bažnyčios mokymą, stengęsis pritaikyti jį dabartinėms aktualijoms, bet kartu išlaikydamas labai tvirtus principus“, – teigė G. Nausėda.

Apaštalinėje nunciatūroje Vilniuje pagerbusi velionio atminimą ir pasirašiusi užuojautų knygoje apsilankiusi premjerė Ingrida Šimonytė nurodė, kad Benediktas XVI buvo artimas Lietuvos žmonėms.

Buvęs popiežius Benediktas XVI, 2013 metais tapęs pirmuoju nuo Viduramžių popiežiumi, atsistatydinusiu iš pasaulio Katalikų Bažnyčios vadovo pareigų, mirė šeštadienį, būdamas 95 metų.

Jo pontifikatą temdė Bažnyčios nesutarimai ir pasipiktinimai dėl pedofilijos.

Jis tapo pirmuoju popiežiumi, kuris atsiprašė už visame pasaulyje kilusius skandalus, išreikšdamas „gilų gailestį“ ir asmeniškai susitikdamas su aukomis.

Nors jis ėmėsi svarbių veiksmų kovai su dvasininkų vykdomu vaikų išnaudojimu, vis dėlto buvo kritikuojamas, kad nesugebėjo užkirsti kelio Bažnyčios dangstymui.

Benediktas XVI pelnė „Dievo rotveilerio“ pravardę ir ganėtinai konservatyvaus mąstytojo teologiniais klausimais reputaciją.

Benediktą XVI pakeitęs popiežius Pranciškus ketvirtadienį vadovaus laidotuvių apeigoms didžiulėje Šv. Petro aikštėje, o po jų velionio palaikai bus palaidoti kape po Šv. Petro bazilika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.