Minske koncertavęs solistas V. Vyšniauskas po kritikos bangos persigalvojo dėl rinkimų: traukiasi iš P. Gražulio komandos

Daug kritikos dėl koncerto Minske sulaukęs operos solistas Vaidas Vyšniauskas persigalvojo dėl savivaldos rinkimų. Vesti Seimo nario Petro Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašą Vilniaus savivaldybės tarybos rinkimuose ketinęs atlikėjas sako supratęs neigiamas šią savaitę paskelbto sprendimo pasekmes.

Vaidas Vyšniauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vaidas Vyšniauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-05 11:28, atnaujinta 2023-01-05 11:29

„Nusprendžiau trauktis iš sąrašo, nes man šeima yra brangiau už visą kitą“, – Eltai ketvirtadienį teigė V. Vyšniauskas.

Anot jo, pasitraukti iš skandalais garsėjančio parlamentaro P. Gražulio komandos verčia tai, kad solisto šeima bei artimieji pastaruoju metu itin blogai jaučiasi.

„Deja, bet aš privestas trauktis, nes mano šeima dėl to labai blogai jaučiasi ir tikrai negaliu ant kortos dėti savo šeimos, santuokos, artimųjų“, – teigė prieš pora dienų į politiką pasukti nusprendęs atlikėjas.

„Jei aš būčiau vienas, tai būtų kitas klausimas. Bet kadangi aš esu su šeima, aš turiu žmoną ir vaikus ir artimuosius, tėvus, kurie dėl bendro užsipuolimo, ujimo, galima sakyti, net nesveikos reakcijos dėl mano nuvažiavimo į Minską... Nors ir daviau išsamų atsakymą, bet niekas nenori girdėti, gilintis. Yra totalus pasmerkimas, yra visuotinis mobingas“, – sakė V. Vyšniauskas.

Prie P. Gražulio prisijungti buvo sutikęs su dviem sąlygomis

Sudalyvauti kovo mėnesį vyksiančiuose savivaldos rinkimus V. Vyšniauskas nusprendė po to, kai viešojoje erdvėje kilo aštri reakcija dėl jo pasirodymo Minsko Didžiajame teatre gruodžio 18 d. Kultūros ir meno atstovai pasmerkė tokį atlikėjo pasirodymą, kritikos V. Vyšniauskui negailėjo kultūros ministras Simonas Kairys, prezidentas Gitanas Nausėda. O Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas patikino, kad į Minską vykęs solistas nebėra pageidaujamas jo vadovaujamame teatre.

V. Vyšniauskas tikina, kad su P. Gražuliu bandyti laimę rinkimuose nusprendė žinodamas pastarojo reputaciją.

„Aš žinau jo reputaciją, žinau jo pasisakymus. Bet tai nekeičia mano vidinių įsitikinimų ir nuostatų“, – teigė atlikėjas ir užsiminė apie savo iškeltas sąlygas P. Gražuliui.

„Aš nusprendžiau eiti su dviem sąlygom. Pirma mano sąlyga buvo, kad aš nestoju į partiją, nes nenoriu būti partinis. Aš esu krikščionis. Antra sąlygą, kad aš būčiau sąraše numeris vienas. Tos sąlygos buvo išpildytos. Bet su kiekviena diena šlijo santykiai su artimaisiais“, – atviravo V. Vyšniauskas ir pripažino, kad politinis užmojis su P. Gražuliu galbūt buvo klaida.

„Gal aš padariau klaidą, aš nesu politikas, aš esu operos solistas. Aš politikoje nieko nenusimanau. Man buvo pasiūlyta. Aš pagalvojau, kad pasiūlymas nėra visai blogas“, – teigė operos solistas.

Visgi, pažymi jis, iš esmės sprendimas dėl rinkimų priimtas vadovaujantis ne politine ar racionalia, bet būtent krikščioniška logika.

„Aš esu krikščionis, mano mąstymas kitoks. Visi sako, kad jis suka į politiką... Jūs taip matote. Bet kaip ir Kristus... jis buvo tam tikra prasme kontroversiškas. Jis kalbasi su samariečiais, kai žydai su samariečiais nebendrauja. Jis sėdi už stalo su muitininkais ir nusidėjėliais, kai žydams tai yra tabu (...). Man asmeniškai, kaip asmenybei, nereikia šalia kažkokių autoritetų, kad kažkas padidintų mano vertę. Mano vidinė vertė kyla nuo to, kaip mane vertina Dievas, o ne kaip žmonės“, – bibliniais kontekstais aptariamą situaciją aiškino V. Vyšniauskas.

Apibendrino pasirodymą Minske: aš savo sąžinei nenusikaltau

Apibendrindamas savo pasirodymo Minske istoriją operos solistas teigė suprantąs, kad jis, kaip visuomenėje žinomas žmogus, padarė klaidą. Visgi ši klaida, tikino jis, leido susidaryti įspūdį apie tai, kaip valstybėje veikia demokratija.

„Bet kaip dvasinis žmogus, kuris turi sąžinę, aš savo sąžinei nenusikaltau. (...) Mano padarytos klaidos padėjo pamatyti, kas yra tavo tikras draugas, o kas yra nelabai. Kas yra Lietuvos visuomenė ir ko verta mūsų demokratija“, – konstatavo operos solistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.