G. Nausėda su šv. Kalėdomis pasveikino stačiatikius, sentikius ir unitus

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino šv. Kalėdas Lietuvoje švenčiančius tikinčiuosius – stačiatikius, sentikius ir unitus.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 7:42 PM

„Mielieji, linkiu, kad šviesa ir viltis šįvakar aplankytų kiekvieno iš Jūsų namus. Tegul šv. Kalėdų stebuklas šiltai ir jaukiai skleidžiasi Jūsų šeimose ir bendruomenėse, ir tegul tikėjimas bei artimo meilė rodo Jums kelią visose gyvenimo situacijose“, – sakė šalies vadovas.

Apie G. Nausėdos sveikinimą penktadienį pranešė Prezidentūra.

Viso pasaulio stačiatikybės puoselėtojai – nuo Rytų Europos, Azijos – iki Vidurio Rytų, Kalėdas švenčia pagal senąjį kalendorių – sausio 7 dieną. Tądien šv. Kalėdas švenčia beveik 12 procentų visų krikščionių.

Švenčiant skamba kalėdinės giesmės, maldos namuose vyksta iškilmingos apeigos. Dieną prieš Kalėdas stačiatikiai taip pat švenčia Kūčias, ant stalo patiekdami 12 patiekalų. Kalėdų dieną po eglute ieškoma dovanų.

Šiuo metu Lietuvos stačiatikių bažnyčia yra viena iš devynių tradicinių religinių bendruomenių Lietuvoje. Ji turi metropolijos titulą, priklauso Maskvos ir Visos Rusios patriarchatui. Savavaldės bažnyčios statusą turi tik trys stačiatikių bažnyčios, esančios kanoninėje Maskvos patriarchato jurisdikcijoje: Estijos, Latvijos ir Moldovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.