Patiklumas ir stebina, ir piktina: Prienų kultūros ir sporto centro darbuotojus sukčiai apmulkino net du kartus

Prienų kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) darbuotojų patiklumas stebina – per metus jie net du kartus pateko į apgavikų spąstus ir jiems padovanojo nemenkas pinigų sumas. Kaip bus įvertintas neįtikėtinas patiklumas, turėtų paaiškėti jau netrukus.

Prienų kūno kultūros ir sporto centro atstovus per metus du kartus apgavo sukčiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prienų kūno kultūros ir sporto centro atstovus per metus du kartus apgavo sukčiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 8:34 PM

Prienų KKSC du kartus per metus susidūrė su sukčiais, kurie iš centro darbuotojų išviliojo iš pradžių 35 tūkstančius, o neseniai dar beveik 10 tūkstančių eurų.

Dėl to Prienų rajono savivaldybės atstovai žada iš pareigų atleisti centro direktorių Audronį Deltuvą, nors jis tvirtina, kad yra nekaltas.

Jau turėjo vieną įspėjimą

2021 metų pabaigoje Prienų KKSC buhalterė gavo elektroninį laišką, kurį jai neva siuntė centro direktorius. Ji tikėjo, kad elektroniniais laiškais bendrauja su savo vadovu, todėl įvykdė nurodymus ir neaiškiai užsienyje veikiančiai įmonei už neva atliktus darbus pervedė 35 tūkstančius 144 eurus.

Po šio įvykio Prienų rajono savivaldybėje buvo sudaryta komisija, kurios nariai nustatė, kad lėšų pervedimas buvo atliktas pažeidžiant ne vieną galiojančią tvarką.

Konstatavus pažeidimą įstaigos vadovas A.Deltuva buvo įspėtas, kad jei tokio pat pobūdžio nusižengimas bus padarytas per 12 mėnesių, jis bus atleistas iš pareigų. Buhalterė liko dirbti centre.

Tyrimą pradėjo ir policija.

Vadovas kaltas nesijaučia

2022 metų lapkričio 29 dieną paaiškėjo, kad Prienų KKSC neteko dar 9 tūkstančių 900 eurų.

Centro direktorius A.Deltuva pasakojo, kad tą dieną jam paskambino sukčiai, kalbino 53 minutes ir apgaulės būdu iš centro banko sąskaitos pasisavino pinigus. Apie tai jis pranešė policijai.

„Aš nesu kaltas, pats jokių pinigų niekam nepervedžiau, juos sukčiai pasisavino patys. Centrui vadovauju nuo 2013 metų, per metus centras miesto biudžetą papildo 300 tūkstančių eurų“, – įvykį komentavo A.Deltuva.

Šiuo metu vyras turi nedarbingumo pažymėjimą, nes dėl nemalonios situacijos pakilo kraujospūdis, vėliau susirgo ir gripu.

„Įtariu, kad po ligos būsiu atleistas. Manau, kad mano vieta ruošiama kažkam kitam“, – svarstė A.Deltuva.

Vadovausis Darbo kodeksu

Prienų rajono savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vytautė Draugelytė sakė, kad Prienų KKSC direktorius A.Deltuva iš pareigų bus ateistas, kai baigsis jo nedarbingumas.

„Kai prieš metus buvo padarytas tokios pat rūšies nusižengimas, direktorius buvo informuotas, kad jei situacija pasikartos, darbo jis nebeteks. Kadangi nutiko taip, kad tokios pat rūšies nusižengimas per metus padarytas antrą kartą, direktorių atleisime, nes taip numato Darbo kodeksas“, – aiškino V.Draugelytė.

Po to bus skelbiamas konkursas šioms pareigoms eiti. Kol kas centro direktoriaus pareigas eina pavaduotojas Paulius Ivanauskas.

Abu ikiteisminiai tyrimai dar vyksta

Kristina Janulevičienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vedėja:

„Pernai lapkričio pabaigoje Prienų KKSC direktorius sulaukė skambučio iš asmens, kuris prisistatė esantis lietuviško kapitalo finansų technologijų bendrovės atstovu. Ši bendrovė neva teikia elektroninio atsiskaitymo paslaugas visame pasaulyje.

Bendrovės atstovu apsimetęs asmuo pasakė, kad Sporto centro sąskaitoje fiksuojami nelegalūs prisijungimai, paprašė atlikti prisijungimo prie paskyros veiksmus. Pokalbis vyko apie 50 minučių, skambinęs asmuo liepė nepadėti ragelio, diktavo įvairius sąskaitų numerius, vilkino laiką.

Pokalbio metu sukčiai padarė keletą pavedimų iš Sporto centro sąskaitos į įvairias kitas sąskaitas Lietuvoje ir užsienyje.

Paaiškėjus šiam faktui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet įtariamieji nenustatyti.

Dėl pirmo įvykio, kai buhalterė gavo elektroninį laišką su prašymu sumokėti pinigus už suteiktas paslaugas ir pavedimą atliko, tyrimą vis dar atlieka Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.