G. Nausėda: bendra NATO ir ES deklaracija – itin svarbus strateginės partnerystės manifestas

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino antradienį NATO Generalinio Sekretoriaus Jenso Stoltenbergo, Europos Vadovų Tarybos Pirmininko Charles‘io Michelio ir Europos Komisijos Pirmininkės Ursulos von der Leyen pasirašytą trečiąją NATO ir ES deklaraciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 5:23 PM

„Šiandieninėje geopolitinėje situacijoje bendra NATO ir ES deklaracija yra itin svarbus strateginės partnerystės įtvirtinimo manifestas. Ji siunčia stiprią transatlantinės vienybės žinią: glaudus NATO ir ES bendradarbiavimas, veiksmų koordinavimas ir resursų mobilizavimas – būtinas žingsnis, stiprinant mūsų nedalomą saugumą ir gynybą. NATO turi išlikti kolektyvinės gynybos pamatu siekiant ES saugumo“, – sakė Prezidentas.

Deklaracijoje ne tik įtvirtinama strateginė NATO ir ES partnerystė, bet ir įsipareigojama šių organizacijų bendradarbiavimą pakylėti į naują lygmenį, pažymima pranešime.

Deklaracijoje vienareikšmiškai smerkiama Rusijos karinė agresija Ukrainoje, Rusija raginama nedelsiant sustabdyti karą, pripažįstama, kad dėl šios šalies agresijos susiduriama su didžiausia grėsme euroatlantiniam saugumui, įvardijamos naujos ES ir NATO bendradarbiavimo sritys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.