Ligoninėje vėl atsidūręs V. Grigaravičius papasakojo, kaip jaučiasi

Prieš metus po širdies operacijos tarsi naujai gimęs Vytautas Grigaravičius prieš kelias dienas atsidūrė ligoninėje. Buvęs Lietuvos policijos vadas ir Alytaus meras pasijuto prastai ir apsilankė pas Kauno klinikų medikus, kurie nusprendė 65-erių vyrą pasilikti ilgiau.

V.Grigaravičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Grigaravičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Grigaravičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Grigaravičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Grigaravičius.
V.Grigaravičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 6:41 PM

V.Grigaravičius portalui lrytas.lt pasakojo, kad buvo peršalęs – pajuto gerklės skausmą, kosėjo, tad nutarė apsilankyti pas medikus. Vizito reikėjo ir dėl kitos priežasties – būtent pernai sausį V.Grigaravičiui buvo persodinta širdis. Operacijos tuomet prireikė po dar 2020 metais patirto širdies smūgio.

„Paguldė į klinikas ir reikėjo atlikti širdies tyrimus, nes praėjo metai po širdies persodinimo. Atliko širdies biopsiją, darė kraujo tyrimus. Kol kas jokių atsakymų nėra“, – lrytas.lt sakė V.Grigaravičius.

Apie tai, kad V.Grigaravičius pastebėtas Kauno klinikose skelbė portalas 15min.lt.

Pats V.Grigaravičius portalui lrytas.lt pabrėžė, kad kosėjimas ir gerklės perštėjimas – tik peršalimas, jokio gripo ar COVID-19 nenustatyta.

„Dėl širdies jaučiuosi puikiai ir problemų nejaučiu“, – pasakojo V.Grigaravičius, tačiau neslėpė – klinikose bus dar porą dienų, kol paaiškės tyrimų rezultatai.

Jeigu medikams pasirodytų, kad kažkas negerai, šie iškart galėtų imtis gydymo.

V.Grigaravičius infarktą patyrė 2020 metų rugsėjį.

Gelbėti širdies smūgio ištikto V.Grigaravičiaus buvo sutelktos geriausios Kauno klinikų pajėgos – iš pradžių po dirbtinai sukeltos komos V.Grigaravičius buvo prijungtas prie gyvybę palaikančios aparatūros, o kai atgavo sąmonę, jam buvo praplėsta kraujagyslė, įdėtas stentas ir dirbtinis skilvelis.

Kardiologai tąkart neslėpė, kad tokios sudėtingos būklės pacientus išgelbėti pavyksta ne visuomet.

Pernai rudenį ekskomisarui buvo atlikta dar viena operacija, o po jos beliko laukti širdies persodinimo.

„Po infarkto jis ilgai gulėjo pas mus – kelias savaites buvo prijungtas prie medicinos aparatūros, o į trachėją buvo įstatytas specialus vamzdelis. Tokiais atvejais spindį palaikantys trachėjos žiedai aptirpsta, susilpnėja, aplinkiniai audiniai pradeda ją spausti. Įvyko trachėjos spindžio susiaurėjimas, pacientas pajuto nemalonius simptomus“, – „Lietuvos rytui“ tuomet kalbėjo Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių klinikos vadovas profesorius Rimantas Benetis.

„Lietuvos rytas“ yra aprašęs, kas dėjosi už V.Grigaravičiaus širdies persodinimo širmos. Apie tai skaityti galite čia.

Sukniubo prie parduotuvės

Lietuvos policijai vadovavęs V.Grigaravičius vėliau tapo politiku – 2015 metais per tiesioginius mero rinkimus buvo išrinktas Alytaus vadovu. Baigiantis kadencijai V.Grigaravičius pranešė, kad antrąkart savo kandidatūros į miesto vadovo postą nusprendė nebekelti.

2020 metų pradžioje jis buvo paskirtas Patariamosios policijos kolegijos pirmininku, tačiau netrukus teko dar stipriau sumažinti veiklos apsukas.

Rugsėjo 15-osios pavakare Kaune, Islandijos plente, esančio prekybos centro aikštelėje, jis staiga susmuko prie savo automobilio ir prarado sąmonę.

Praeiviams iškvietus pagalbą V.Grigaravičius skubiai buvo pristatytas į klinikas. Sustojus širdžiai jį ištiko klinikinė mirtis.

Du kartus – rugsėjį ir spalį – medikai buvo priversti V.Grigaravičiui sukelti dirbtinę komą. Didžiulėmis medikų ir paties ligonio pastangomis mirtį pavyko aplenkti, o po reabilitacijos jis sugrįžo į namus Alytuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.