Sureagavo į A. Paleckio bendražygių propagandą: prieš Sausio 13-ąją „iš dugno“ kyla Lietuvą juodinančios istorijos

Viešojoje erdvėje už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygiams pradėjus vėl kelti absurdiškas versijas neva Sausio 13-ąją „savi šaudė į savus“, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neabejoja, kad ši propaganda didelio poveikio visuomenei neturės. Pasak jos, nėra nieko neįprasto, kad, artėjant Lietuvai svarbiam minėjimui, „iš dugno“ kyla didvyrius apjuodinančios istorijos.

Paleckis Algirdas<br>M.Patašiaus nuotr.
Paleckis Algirdas<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 9:10 AM

„Neturėtų nieko stebinti, kad būtent prieš Sausio 13 kyla tokios bangos, matyt, gražaus žodžio nerasiu, bet iš dugno, kurios ir yra nukreiptos į tai, kad apjuodinti, sumenkinti mūsų didvyrių atmintį, įskaudinti artimuosius, žuvusiųjų, sužeistų, tiesiog mūsų herojus, tuos žmones, kurie iškovojo mums nepriklausomybę, kad būtų sukelta abejonė jais“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė Seimo pirmininkė.

Artėjant Sausio 13-ąjai, A. Paleckio bendražygiai kartoja jo anksčiau deklaruotas tezes, bandydami sumenkinti Lietuvos didvyrius. Vis tik, V. Čmilytės-Nielsen nuomone, atsakymai dėl įvykių yra senai rasti ir Lietuvos visuomenė yra pakankamai brandi, kad atsilaikytų A. Paleckio ir jo bendražygių skelbiamai propagandai.

„Bet, manau, kad, viena vertus, kaip visuomenė esame jau tikrai ir pakankamai brandūs, ir tie atsakymai yra jau seniausiai gauti į visus klausimus ir, man rodos, kad tokio platesnio poveikio šie veiksmai negali turėti jau, mes esame kitame etape mūsų visuomenėje“, – kalbėjo politikė.

„Kitas dalykas, kad tą reikėtų matyti kaip tokį ženklą, kad taip yra tokių jėgų, kurios nori kelti sumaištį, kurios nori, kad mūsų visuomenė skaldytųsi, tai daro, man rodos, nelabai kokybiškai. O tais atvejais, kai yra prieš valstybę nukreipta veikla, tai jau yra nebe politikų, o tarnybų laukas“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.