A. Armonaitė apie partnerystės įteisinimo Vilniuje idėją: jei parlamentas krūpčioja, ieškoma kitų būdų

Viešojoje erdvėje pasirodžius „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus ir teisininkų susirašinėjimams dėl galimybės įteisinti partnerystę Vilniaus mieste, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė pripažįsta – parlamentarams „krūpčiojant“ dėl tos pačios lyties porų santykių įteisinimo, tenka ieškoti kitų būdu pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 4:33 PM, atnaujinta Jan 12, 2023, 4:48 PM

„Jei parlamentas krūpčioja, tada ieškoma būdų, kaip padaryti tai kitaip. Ar tai bus padaryta, aš tikrai nežinau, ar įmanoma padaryti, turi atsakyti specialistai, bet yra daroma viskas. Tą mes galime matyti“, – ketvirtadienį TV3 televizijoje kalbėjo A. Armonaitė.

Politikė akcentavo, kad Laisvės partija vertina visus įmanomus būdus, kaip būtų galima įteisinti porų lygiateisiškumą.

„Kol mūsų Seime yra 11, tol mes žiūrime visus kitus būdus. Ir, natūralu, kad savivaldybėje, ir savivaldos lygiu irgi yra ne tik LGBT porų klausimai svarstomi, bet ir kiti visokie klausimai svarstomi. Tai taip, nieko čia slėptis nereikia“, – pridūrė ji.

Trečiadienį viešojoje erdvėje kilo diskusijų dėl nutekinto susirašinėjimo tarp T. V. Raskevičiaus ir Vilniaus miesto savivaldybės teisininkų. Susirašinėjime buvo aptariama idėja įtesinti lyčiai neutralią partnerystę Vilniaus mieste.

Pats T. V. Raskevičius ketvirtadienį patvirtino, kad viešojoje erdvėje trečiadienį pasirodęs susirašinėjimas dėl galimybės įteisinti partnerystę Vilniaus mieste yra autentiškas. Kaip politikas teigė socialiniame tinkle „Facebook“, šią idėją jis suformulavo ir aptarė su teisininkais praėjusių metų spalio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.