A. Pocius: turėdami tokius kaimynus, karui privalome ruoštis nuolat

Rusijos karinė agresija Ukrainoje rodo, kad Lietuva nuolat privalo būti pasiruošusi karui, sako parlamentaras, konservatorius, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius.

Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-01-13 11:01, atnaujinta 2023-01-13 11:44

„Vykstančio Ukrainos karo kontekste kalbėdami apie Lietuvos saugumą, visų pirma, turime kalbėtis, kaip mes ginsimės, ar kiekvienas žinome savo pareigas, kas ką darys, jeigu prireiks ginti Lietuvą nuo agresoriaus. Turint tokius kaimynus karui privalome ruoštis nuolat“, – per Laisvės gynėjų dienos minėjimą Seime penktadienį sakė A. Pocius.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos piliečiai ir kariuomenės mobilizacinis rezervas turi būti ruošiami nuolat.

„Privalome mokyti savo šalies piliečius, kaip ginti savo valstybę ir padėti gintis kitiems. Tai mus įpareigoja narystė NATO“, – pabrėžė A. Pocius.

Buvęs vienas parlamento gynėjų per Sausio 13-osios įvykius prisiminė, jog laukiant pastato šturmo buvo juntama psichologinė įtampa, trūko miego, o daugelis paramos bei stiprybės ieškojo tikėjime.

Jis taip pat siūlė Vilniuje pastatyti paminklą visiems Lietuvos žmonėms, kovojusiems už laisvę.

„Mano palinkėjimas – na pastatykime pagaliau Vilniuje paminklą visiems visų laikų Lietuvos žmonėms: kariams, partizanams, sukilėliams, gynusiems ir pasiaukojusiems kovose už Lietuvos laisvę. Išsaugokime laisvę ateinančioms kartoms“, – kalbėjo A. Pocius.

Sausio 13-oji Lietuvoje minima kaip Laisvės gynėjų diena, pagerbiant žuvusiuosius 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės agresiją Vilniuje.

Tuomet Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, apie tūkstantis buvo sužeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.