D. Grybauskaitė: NATO šalys jau įsitraukė į karą Ukrainoje

Dvi kadencijas Lietuvai vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Lietuva, kaip ir kitos NATO šalys, jau yra įsitraukusios į karą Ukrainoje, nes tiekia ginklus bei finansinę ir humanitarinę pagalbą. Visgi, D, Grybauskaitė mano, kad NATO teikiama pagalba Ukrainai vis dar yra nepakankama.

Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 10:16 AM

„Mes, Lietuva, esame NATO nariai, kaip ir visos mūsų partnerės mes jau esame įsitraukę, nes mes teikiame ginklus ir suteikiame įvairiausią tiek finansinę, tiek humanitarinę pagalbą Ukrainai. Tai mes jau esame įsitraukę“, – žurnalistams Seime teigė D. Grybauskaitė.

Visgi prezidentė akcentuoja, kad NATO valstybės nepakankamai padeda Ukrainai kovoje už laisvę ir gyvybę.

„Aš manau, kad laikas viską sustatys į savo vietas. Nuo pat karo pradžios sakiau, kad mes negalime stebėti, būti nuošalyje ir leisti tokiai brutaliai valstybei mindyti, trypti, žudyti savo kaimynes. Tai visų mūsų didele dalimi kaltė, kai tai vyksta dabar ir kad mes – NATO valstybės – taip lėtai ir taip nepakankamai padedame kovoje už tą laisvę, už gyvybę Ukrainoje“, – pabrėžė ji.

Visiems vakariečiams V. Zelenskis yra didžiulis pavyzdys

Ne tik Ukrainai, bet ir Europai pasisekė, kad nuo Rusijos besiginančiai šaliai vadovauja toks drąsus ir puikiai komunikuojantis lyderis kaip Volodymyras Zelenskis, sako kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Ukrainai ir mums visiems pasisekė, kad tokio karo metu matome tokią asmenybę Ukrainoje. Jis tikrai yra savo vietoje ir mums tikrai labai pasisekė, kad šalis gali taip komunikuoti, taip bendrauti, taip drąsiai kovoti su brutaliu didesniu priešu. Tai mums visiems vakariečiams, NATO visoms šalims yra didžiulis pavyzdys“, – penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad, minint Laisvės gynėjų dieną Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui bus įteikta jam paskirta 2022 metų Laisvės premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.