I. Šimonytė: nepriklausomybę įtvirtinome didžiausia įmanoma kaina – žmonių gyvybėmis

Penktadienį, minint Sausio 13-ąją, šalyje vyks gausybė renginių, skirtų pagerbti laisvės gynėjus. Vilniuje vyksiančiuose renginiuose – Laisvės gynėjų dienos minėjime ir Laisvės premijos įteikimo ceremonijoje Seime, Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje, o taip pat žuvusiųjų pagerbime sostinės Antakalnio kapinėse – dalyvaus ir Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 8:21 AM

Išplatintame pranešime ministrė pirmininkė neabejoja, kad kilus pavojui valstybės piliečiai nedvejodami pasielgtų taip, kaip pasielgė 1991 m. sausio 13-osios didvyriai.

„Laisvės gynėjų dieną prisimename ir pagerbiame visus ryžtingai tikėjusius, kad laisvė yra tai, dėl ko verta kovoti ir ką verta branginti. Prieš 32-ejus metus kaip tauta tuo nesuabejojome, gindami ją ne kaip abstraktų idealą ar komfortabilesnio gyvenimo pažadą, bet kaip gyvenimo visuomenėje ir valstybėje pagrindą, galimybę be diktato rinktis, spręsti ir veikti patiems. Nepriklausomybę įtvirtinome didžiausia įmanoma, žmonių gyvybių, kaina. Atmindami Sausio 13-ąją žuvusius, liudijame ir didžią jų aukos prasmę – nepriklausomą Lietuvą.

Esu tikra, kad laisvės idealu tikime ir šiandien, o abejojantiems kildavęs klausimas – kaip būtų dabar, jeigu tektų stovėti laisvės sargyboje dar kartą? – yra atsakytas. Atsakymą pateikia įvairiais būdais telkiama ir reiškiama Lietuvos žmonių parama ukrainiečiams, šiandien kovojantiems už savo šalies ir tautos likimą, kovojantiems kare, kurio baigtis lems ir tai, kokia bus ateities Europa ir pasaulis.

Šis kasdienis mūsų žmonių solidarumas ir parama įkvepia tikėjimo ateitimi ir pasididžiavimo dabartimi, nes per šiuos kiek daugiau nei tris nepriklausomybės dešimtmečius netapome abejingi ir atšiaurūs kenčiantiems, neatitolome nuo principų, kuriais tikėjo Laisvės gynėjai Sausio 13-ąją. Tai reiškia, kad mes iš tikrųjų prisimename, kodėl esame laisvi“, – minint Sausio 13-ąją sakė I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.