V. Čmilytė-Nielsen: geriausia, kad viešų nuomonių išsiskyrimų dėl vokiečių brigados nebūtų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad viešų nuomonių išsiskyrimų, ypač tarp skirtingų valdžios institucijų, dėl vokiečių įsipareigojimo dislokuoti Lietuvoje brigadą neturėtų būti.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 12:46 PM

„Nuo pat viešos diskusijos pradžios laikiausi pozicijos, kad tokios diskusijos, ypač tarp skirtingų valdžios šakų, turėtų vykti visgi prie bendro stalo ir ne viešumoje“, – penktadienį žurnalistams Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad viešai aptariami klausimai yra susiję tiek su Lietuvos saugumu, tiek su pasitikėjimu partneriais, tad „geriausia, kad jokių viešų nuomonių išsiskyrimų nebūtų“.

Viešoje erdvėje kilusias diskusijas dėl Vokietijos įsipareigojimų atsiųsti į Lietuvą brigadą penktadienį sukritikavo Laisvės minėjimo renginiuose parlamente dalyvavusi kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji teigė, kad tokios kalbos rodo šalies politikų nebrandumą ir daro politinę gėdą valstybei.

„Turime atlikti mes namų darbus, Vokietija atlieka savo namų darbus. Svarbiausia, kad Lietuva būtų apginta, rytinis NATO flangas būtų sustiprintas gynybine prasme. Tai yra svarbiausia, o viešos burbulinės diskusijos daro politinę gėdą valstybei“, – sakė D. Grybauskaitė.

Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Lietuvoje kilus diskusijoms apie Vokietijos įsipareigojimus ir atsitraukimą nuo jų, šios šalies ambasadorius yra pareiškęs, jog jos yra įžeidžiančios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.