A. Armonaitė apie parlamentarų „krūpčiojimą“ siekiant įteisinti tos pačios lyties porų santykius: palinkėsiu kolegoms drąsos

Nors Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė pripažįsta, kad dėl tos pačios lyties porų santykių įteisinimo parlamentarai vis dar „krūpčioja“, vis tik, pabrėžia ji, partija tęs pradėtus darbus tol, kol įstatymas bus priimtas.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 11:35 AM

Atėjus naujiems metams A. Armonaitė kolegoms linki drąsos priimti realius sprendimus, o ne tik apie LGBT atstovų lygiateisiškumą rašyti savo rinkiminėse programose ar socialiniuose tinkluose.

„Mes darome viską, ką galime. Iki šios akimirkos girdžiu daug tikėjimo ir iš visuomenės, ir iš žmonių, kuriems šis klausimas yra labai aktualus, kad norisi greičiau. Tik šią akimirką, duodama interviu, galiu pasakyti, kad mes padarėme viską, ką galime, jog priartėtume prie to sprendimo kiek įmanoma arčiau“, – interviu Eltai teigė A. Armonaitė.

„Aš vis dar manau, kad Seimas gali priimti sprendimą, darbas yra padarytas, įstatymas yra tikrai ir kompromisinis, ir įtrauktos partijos, buvo laiko susipažinti. Realiai liko tik ateiti į salę ir paspausti mygtuką ir balsuoti už“, – pridūrė ministrė.

Trečiadienį buvo paviešintas „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus ir teisininkų susirašinėjimas dėl galimybės įteisinti partnerystę Vilniaus mieste. Laisvės partijos pirmininkė pripažįsta, kad šiuo metu ieškoma įvairių būdų, kaip įteisinti tos pačios lyties porų santykius.

„Gautas ne vienas smūgis šiai (Civilinės sąjungos – ELTA) iniciatyvai, tai mes ieškome visokiausių būdų, visokiausių formų, alternatyvų, kartais kūrybinių formų kaip padaryti, kad kuo daugiau žmonių jaustųsi lygiaverčiai. Tai tokia idėja, kaip žinome, buvo gimusi savivaldybės lygiu, ekspertai teisininkai, kiti specialistai gali pasakyti, kiek tai yra įmanoma. Man, kaip Laisvės partijos pirmininkei, yra svarbiausia, jog būtų priimtas Seime įstatymas. Bet tik pasikartosiu, kol Seimas krūpčioja, darome viską tiek Seime, tiek visur kitur, kad porų lygiateisiškumas būtų pasiektas“, – sakė A. Armonaitė.

„Galiu palinkėti naujiems metams Seimo nariams drąsos“, – akcentavo ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.