„Dožd“ gavus licenciją retransliacijai ES, abejoja, ar ji bus rodoma Lietuvoje

Rusijos nepriklausomam televizijos kanalui „Dožd“ Nyderlanduose gavus transliavimo licenciją, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas abejoja, ar jis bus rodomas Lietuvoje.

​Rusijos nepriklausomas televizijos kanalas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Rusijos nepriklausomas televizijos kanalas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kad Rusijos nepriklausomas televizijos kanalas<br>AP/Scanpix nuotr.
Kad Rusijos nepriklausomas televizijos kanalas<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-15 15:47, atnaujinta 2023-01-15 15:48

Kaip BNS sakė Rimantas Bagdzevičius, tam reikėtų, kad šį kanalą rodyti imtųsi retransliuotojai, o jie po Latvijos sprendimo licenciją panaikinti dėl kanalo grėsmės nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai bus atsargūs.

„Mes, be abejo, stebėsime ir tą kanalą, ir retransliuotojai labai jį stebės ir neskubės retransliuoti“, – BNS sakė LRTK pirmininkas.

Pasak jo, nors teoriškai televizija galėtų būti matoma Lietuvoje, „praktiškai tai priklausys nuo pačių retransliuotojų ir todėl jie bus sąmoningi“.

„Dožd“ į Nyderlandus persikelti nusprendė po to, kai gruodį Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba nusprendė atšaukti televizijai išduotą transliavimo Latvijoje licenciją.

Sprendimas priimtas dėl kelių pastaruoju metu padarytų pažeidimų – laidose nebuvo vertimo į latvių kalbą, Krymas žemėlapyje buvo pavaizduotas kaip Rusijos teritorijos dalis, o vienas televizijos laidos vedėjas Rusijos armiją pavadino „mūsų kariuomene“ ir galimai išreiškė jai paramą.

Taryba taip pat įvertino Valstybės saugumo tarnybos ataskaitą apie kanalą.

„Dožd“ sa veiklą Rusijoje laikinai sustabdė po invazijos į Ukrainą ir vėliau persikėlė į Latviją, kur gavo transliavimo licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.