Dėl kanapių dekriminalizavimo Seimo komitetas nutarė pasiteirauti mokslininkų nuomonės

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) trečiadienį nutarė inicijuoti teisės aktų projektų, numatančių kanapių dekriminalizavimą, ekspertinį vertinimą. Politikai prašo mokslininkų įvertinti Administracinių nusižengimų ir Baudžiamojo kodeksų pataisas.

Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 11:01 AM

Seimo komitetas šiuo klausimu kreipėsi į Vilniaus universitetą, Mykolo Romerio universitetą, Vytauto Didžiojo universitetą, Socialinių mokslų centro Teisės institutą, Sveikatos mokslų ir Klaipėdos universitetus.

Papildomai įtraukti į šį sąrašą Sveikatos mokslų ir Klaipėdos universitetus pasiūlė Seimo Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė ir tam kolegos pritarė.

„Pasiūlyčiau išplėsti universitetų ratą, nes yra klausimai apie gydymo ir prevencijos prieinamumą. Čia tiktų Sveikatos mokslų universitetas, Klaipėdos universitetas, kuris taip pat turi atitinkamas studijas. Klausimas nėra vien teisinis, kaip ir pats reguliavimas yra susijęs su gydymu“,– komiteto posėdyje sakė A. Širinskienė.

Seimo Statutas numato, kad pagrindinis komitetas turi teisę kreiptis į valstybinius mokslinių tyrimų institutus, aukštąsias mokyklas prašydamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų pagal kompetenciją pateikti numatomo teisinio reguliavimo poveikio vertinimo išvadą. Prašyti tokios išvados galima, jeigu planuojama reguliuoti iki tol nereguliuotus visuomeninius santykius arba yra iš esmės keičiamas teisinis reguliavimas.

ELTA primena, kad sausio 11 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) nutarė inicijuoti ekspertinį vertinimą dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Tokį prašymą komiteto nariai adresavo Vilniaus universitetui, Mykolo Romerio universitetui, Vytauto Didžiojo universitetui ir Socialinių mokslų centro Teisės institutui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.