Migracijos departamento darbuotojais apsimetę sukčiai renka informaciją ape pabėgėlius

Internetiniai sukčiai, prisidengę Migracijos departamento vardu, bando rinkti duomenis apie Ukrainos karo pabėgėlius, ketvirtadienį pranešė institucija.

Migracijos departamentas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Migracijos departamentas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 4:57 PM, atnaujinta Jan 19, 2023, 4:58 PM

Pasak departamento, naudodamiesi oficialiai neegzistuojančiu elektroninio pašto adresu, sukčiai įvairiems adresatams siuntinėjamame elektroniniame laiške teigiama, jog bendradarbiaujant Lietuvos ir Ukrainos vyriausybėms, Migracijos departamentas vykdo Ukrainos karo pabėgėlių paiešką Lietuvoje, o ši priemonė neva yra susijusi su karinės tarnybos atlikimu.

Laiške taip pat pridedama išgalvota anketa, kurią prašoma užpildyti pateikiant Ukrainos piliečių asmens duomenis. Anketą neva reikia siųsti Ukrainos ambasados Lietuvoje konsuliniam skyriui.

Migracijos departamentas perspėja, jog tai – melagiena, jis nekūrė jokių asmens duomenų anketų ir nevykdo Ukrainos karo pabėgėlių paieškos dėl karinės tarnybos.

Departamentas ragina tokio turinio informaciją vertinti kritiškai bei apie ją pranešti bendrosios pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.