Seimo narys konservatorius K. Bartoševičius atsisako mandato

Konservatorius Kristijonas Bartoševičius atsisako Seimo nario mandato. Tai Eltai pirmadienį patvirtino pats parlamentaras. Politikas tikina sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 10:27 AM, atnaujinta Jan 23, 2023, 2:09 PM

„Atsisakau dėl asmeninių priežasčių. Kitų planų neturiu“, – Eltai teigė K. Bartoševičius.

K. Bartoševičius tvirtina, kad ketina atsitraukti nuo aktyvios politikos.

K. Bartoševičius į Seimą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą. Parlamente politikas dalyvavo Kultūros ir Ateities komitetų veikloje, priklausė Priklausomybių prevencijos komisijai.

Panaikinus konservatoriaus mandate, į jo vietą Seime pretenduos buvęs krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė apie K. Bartoševičiaus pasitraukimą: per kadenciją esu girdėjusi iš jo abejonių dėl darbo Seime

Konservatoriui K.Bartoševičiui pirmadienį atsisakius parlamento mandato, Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia jau anksčiau girdėjusi iš politiko abejonių dėl jo darbo parlamente.

„Kolega Kristijonas informavo, kad traukiasi dėl asmeninių priežasčių. Aš per kadenciją esu girdėjusi iš jo abejonių dėl darbo Seime“, – Eltai teigė konservatorių frakcijos seniūnė.

Pareikšti kaltinimai

Netrukus paaiškėjo, kad parlamentaras atsidūrė teisėsaugos akiratyje – vyksta ikiteisminis tyrimas dėl galimo seksualinio nepilnamečio asmens prievartavimo ir tvirkinimo.

Prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimą, prašydama panaikinti Seimo nario konservatoriaus K.Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę. Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį K. Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Tyrimas vyksta dėl veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje. Pagal šiuos straipsnius numatoma atsakomybė už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.