Vilniuje viešės iš rusų nelaisvės išlaisvinta paramedikė Julija Pajevska-Taira

Vilniuje sausio 26–30 d. viešės iš rusų nelaisvės išlaisvinta garsi Ukrainos paramedikė, evakuacinio medicinos padalinio „Tairos angelai“ įkūrėja Julija Pajevska-Taira, gelbėjusi žmonių gyvybes rusijos invazijos metu Mariupolyje. Lietuvoje moteris susitiks su Seimo pirmininke, Krašto apsaugos ministru ir kitais valdžios atstovais.

Julija Pajevska-Taira.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Julija Pajevska-Taira.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 9:44 PM

„Šiuo metu, kai didžiosios ES valstybės vis dar trypčioja dėl Ukrainai tiesiog gyvybiškai būtinos karinės paramos perdavimo, verta labai atidžiai įsiklausyti į tokių Ukrainos herojų kaip Tairos liudijimus iš karo zonos ir iš nelaisvės, į kurią ji buvo patekusi“, – sako europarlamentaras, Europos Parlamento frakcijos „Renew Europe“ narys P. Auštrevičius.

Sausio 27 d. J. Pajevska-Taira susitiks su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir dalyvaus Seime rengiamoje spaudos konferencijoje „Ko reikia, kad Ukraina gautų būtiną karinę pagalbą iš ES senbuvių?“.

J. Pajevska-Taira 2022 m. kovo 16 d. buvo pagrobta ir tris mėnesius praleido rusų nelaisvėje. Prieš patekdama į nelaisvę, Taira perdavė savo prie kūno tvirtinama kamera įrašytą išsamią vaizdo medžiagą iš naikinamo Mariupolio naujienų agentūros „Associated Press“ (AP) žurnalistams. Vaizdai apie karo žiaurumus, sužeistų ir mirštančių Ukrainos vaikų, Ukrainos, o taip pat ir rusijos karių gelbėjimą apskriejo visą pasaulį.

2022 m. gruodį J. Pajevska-Taira buvo viena iš Ukrainos atstovių, atsiėmusių prestižinį Europos Parlamento žmogaus teisių apdovanojimą – Sacharovo premiją, skirtą Ukrainos žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.