V. Čmilytė-Nielsen sureagavo į A. Bagdono sprendimą tęsti darbą Etikos ir procedūrų komisijoje: tai vertinu kaip klaidą

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui Andriui Bagdonui pareiškus, esą jis ketina tęsti darbą Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen įsitikinusi – toks sprendimas yra klaida. Liberalų sąjūdžio lyderė tikina dar šiandien informavusi partijos valdybą, kad A. Bagdono ji nebemato tarp savo pavaduotojų.

Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Andrius Bagdonas.<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Andrius Bagdonas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 2:04 PM

„Andriaus Bagdono sprendimą dėl Etikos ir procedūrų komisijos vertinu kaip klaidą. Šiandien informavau partijos valdybą, kad nebematau Andriaus Bagdono tarp savo pavaduotojų. Formaliai pavaduotojai pirmininko teikimu skiriami arba atleidžiami partijos suvažiavimo metu, tačiau taip pat yra galimybė pasitraukti pačiam“, – Eltai perduotame komentare nurodo V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo pirmininkė pareiškė, jog A. Bagdonas turėtų pasitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Vis tik, po susitikimo su V. Čmilytė-Nielsen politikas tikino, jog darbą komisijoje jis planuoja tęsti.

„Seimo pirmininkė paklausė, kokie yra mano artimiausi planai dėl Etikos ir procedūrų komisijos darbo, tai aš jai įvardijau, kad aš planuoju tęsti darbą komisijos sudėtyje, na, nebent parlamentas nuspręstų kitaip“, – Eltai apie susitikimą su Liberalų sąjūdžio partijos pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen pasakojo A. Bagdonas.

„Išdėsčiau argumentus, kad jau porą metų dirbu nevertindamas politikų pagal jų partinę priklausomybę, tad tiek opozicijos atstovus, tiek pozicijoje dirbančius žmones vertinu vienodai, ir tą darbą atlieku, mano nuomone, labai sąžiningai“, – sakė Seimo narys.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen pirmadienį pranešė svarstanti dėl nepasitikėjimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu A. Bagdonu, kaip savo pavaduotoju partijoje. A. Bagdono teigimu, iš V. Čmilytės-Nielsen vadovaujamos Liberalų sąjūdžio partijos pavaduotojo pareigų jį galėtų pašalinti tik partijos nariai suvažiavimo metu.

„Yra partijos įstatai, kuriuose partijos pirmininkė, valdybos nariai, taip pat ir pavaduotojai yra tvirtinami suvažiavime. Artimiausias suvažiavimas yra rugsėjo mėnesį, tai kito teisinio kelio turbūt nelabai yra“, – Eltai pažymėjo A. Bagdonas.

Seimo etikos sargams buvo apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. 2022 metų liepos 11 dienos įraše jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų. Liepos 16 dieną šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.