Viceministras A. Abramavičius Švedijoje su kolegomis aptars neteisėtą migraciją

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius ketvirtadienį išvyksta į Švediją, kur su kolegomis aptars neteisėtos migraciją ir organizuotą nusikalstamumą.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 10:55 AM

Kaip pranešė ministerija, neformaliame Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų susitikime Stokholme šalių atstovai kalbėsis apie Lietuvai aktualius „migracijos instrumentalizavimo ir organizuoto nusikalstamumo internete“ klausimus.

Viceministras pristatys neteisėtų migrantų grąžinimo į kilmės šalis praktiką ir pabrėš poreikį „prie šiandienos migracijos iššūkių pritaikyti ES teisinę bazę“.

„Mums jau vakar reikėjo tinkamos ES teisinės bazės, kuri atlieptų migracijos instrumentalizavimą, naudojamą prieš valstybes nares. Tikimės, jog pirmininkaujanti Švedija tęs pastangas derybose su Europos Parlamentu dėl Šengeno sienų kodekso pakeitimų. Mūsų prioritetas – išlaikyti Taryboje sutartus elementus – instrumentalizavimo apibrėžimą, nuorodą į stacionarią infrastruktūrą, sienos stebėjimo standartų kūrimą“, – sakė A. Abramavičius.

Praėjusiais metais Lietuva susidūrė su neteisėtai į šalį iš Baltarusijos bandančių patekti užsieniečių antplūdžiu. Vilnius tai vadina hibridine ataka, į kurią atsakė ėmęs taikyti migrantų apgręžimo politiką.

Šalies pareigūnai taip pat siekia pakeisti teisės aktus, jog šie numatytų griežtesnes migracijos taisykles tokiais atvejais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.