VRK po įpareigojimo persvarstyti Lietuvos žaliųjų partijos kandidatų neregistravimą: laukiame sprendimų analogiškose bylose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), reaguodama į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimą įpareigoti komisiją persvarstyti klausimą dėl Lietuvos žaliųjų partijos kandidatų neregistravimo, teigia šiuo metu laukianti teismo sprendimų analogiškose bylose. VRK pirmininkė J. Petkevičienė atkreipia dėmesį, kad LVAT sprendimai yra neskundžiami todėl, pasak jos, komisija juos vykdys.

Jolanta Petkevičienė<br>T.Bauro nuotr.
Jolanta Petkevičienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-26 16:18

„Vyriausioji rinkimų komisija susipažino su Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu ir šiuo metu laukia likusių šio teismo sprendimų analogiškose bylose. Jie turėtų būti skelbiami rytoj po pietų. Kadangi LVAT sprendimai yra neskundžiami, VRK juos vykdys“, – komentare Eltai teigia J. Petkevičienė.

LVAT ketvirtadienį panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) 2023 m. sausio 17 d. sprendimo dalį dėl atsisakymo registruoti kai kuriuos Lietuvos žaliųjų partijos sąrašuose esančius asmenis ir įpareigojo VRK spręsti klausimą dėl šių asmenų pareiškinių dokumentų trūkumų šalinimo iš naujo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pasak teismo, VRK sprendimas neregistruoti partijos keliamų kandidatų priimtas, atsižvelgus į tai, kad sąraše esantys asmenys nepateikė savo nuotraukos ir (ar) biografijos. Partija teismui paaiškino, kad tiek nuotraukos, tiek biografijos buvo teikiamos informacinėje sistemoje „Rinkėjo puslapis“, tačiau kai kurie dokumentai nebuvo pateikti dėl žmogiškos klaidos.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pašalinus iš savivaldybių tarybų ir merų rinkimų per 500 kandidatų, tinkamai nepateikusių dalies pareiškinių dokumentų, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) jau gavo 10 skundų.

VRK duomenimis, į teismą pasikreipė Lietuvos liberalų sąjūdis, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), partija „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Darbo partija, Tautos ir teisingumo sąjunga bei Lietuvos regionų partija.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.