Kretingoje duris atvers Atviras jaunimo centras

Kretingoje duris atvers Atviras jaunimo centras. Jis įsikurs Rotušės a. 1 esančiame pastate, buvusiose Kretingos seniūnijos patalpose.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-31 16:12

„Kretingos seniūnijos darbuotojai šią savaitę jau pradėjo darbuotis naujose patalpose Vilniaus g. 8. Tad Atviro jaunimo centro veiklą kuruosiančio Dienos veiklos centro darbuotojai šiuo metu intensyviai ruošiasi persikraustymui ir įkurtuvėms. Planuojama, kad duris rajono jaunimui centras atvers vasarį“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Inga Biliūnaitė-Rušinskė.

Jos teigimu, naujajame centre bus sudarytos sąlygos jaunimui saugiai leisti laisvalaikį, bus sukurtos erdvės jų saviraiškai, bendravimui su bendraamžiais ir kūrybiškumam pomėgių realizavimui. Atviras jaunimo centras taip pat teiks emocinio palaikymo ir psichologinės pagalbos jaunimui, mobilaus darbo su jaunimu toliau nuo Kretingos esančiuose rajono teritorijose bei kitas paslaugas.

„Atviro jaunimo centro veikla iš dalies dubliuotųsi su Kretingos rajono švietimo centre iki šiol veikusia Atvira jaunimo erdve. Todėl buvo nuspręsta nuo vasario šią erdvę uždaryti, – pažymėjo I. Biliūnaitė-Rušinskė. – Tuo metu naujajame centre rajono jaunimo lauks ne tik gerokai erdvesnės patalpos, bet ir daugiau jiems būtinų įvairių paslaugų siūlanti komanda.“

Kretingos rajono savivaldybė buvo viena iš nedaugelio šalies savivaldybių iki šiol dar neturėjusių Atviro jaunimo centro. Įkurti tokį centrą ne vienerius metus prašė ir rajono jaunimo atstovai. Lietuvoje šiuo metu iš viso veikia beveik 50 atvirųjų jaunimo centrų, iš jų 4 Klaipėdos regione – Klaipėdos mieste, Klaipėdos, Šilutės, Skuodo rajonuose. Taip pat naujas atviras jaunimo centras šiuo metu statomas Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.