V. Čmilytei-Nielsen Seime – klausimai, ar galėjo nutekinti informaciją K. Bartoševičiui

Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ketvirtadienio rytą žurnalistai apipylė klausimais – parlamento vadovė buvo priversta aiškintis, ar ne ji nutekino informaciją vaikų prievartavimu kaltinamam buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br> lrytas.lt koliažas.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br> lrytas.lt koliažas.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>O.Posaškovos nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>O.Posaškovos nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 12:24 PM, atnaujinta Feb 2, 2023, 12:44 PM

Žurnalistai Seimo pirmininkės ketvirtadienį teiravosi, ar ji gali patvirtinti, kad rimtų kaltinimų sulaukusiam K.Bartoševičiui ji nenutekino generalinės prokuratūros ketinimų. Generalinė prokurorė Nida Grunskienė yra patikinusi, kad V.Čmilytė-Nielsen vienintelė buvo informuota apie prokuratūros kreipimąsi.

„Aš viešai esu pasakiusi, generalinė prokurorė taip pat yra pasakiusi viešai – ta informacija, kuria ji su manimi pasidalino penktadienį, buvo nuasmeninta – man nebuvo pasakytas nei Seimo nario vardas, nei pavardė, nei partija, kuriai jis priklauso“, – tvirtino V.Čmilytė-Nielsen.

„Ar jūs norite pasakyti, kad jūs netikite generalinės prokurorės ir mano žodžiais?“, – paklausta, ar gali būti, kad ji perdavė informaciją K.Bartoševičiui, kadangi nėra įrodymų, kad informacija buvo nuasmeninta, sakė Seimo vadovė.

Ji pridūrė, kad su N.Grunskiene ji kalbėjosi penktadienį, pirmoje dienos pusėje.

Paklausta, kaip gali būti taip, kad buvęs parlamentaras savo pareiškimą atsisakyti Seimo nario mandato pateikė dar būdamas Čilėje, ji teigė, kad į tokį klausimą atsakyti galėtų tik pats K.Bartoševičius.

„Aš manau, kad šis klausimas tikrai turėtų būti adresuojamas ne man. Kaip ir sakiau, aš turėjau nuasmenintą informaciją“, – pažymėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Apie tai, kad neliečiamybę panaikinti siekiama būtent K.Bartoševičiui, Seimo pirmininkė tvirtino sužinojusi tuomet, kai generalinė prokurorė jai atsiuntė jau antrąjį raštą su konkretaus parlamentaro pavarde.

„Berods porą minučių iki to išėjo pranešimas spaudai, kuris viešai įvardijo ir Seimo narį“, – pabrėžė V.Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo vadovės, parlamentiniam tyrimui dėl informacijos išaiškinimo ji nemato būtinybės.

„Nėra ką slėpti. Aš tikrai tyrime, jeigu toks ir būtų Seime, atsakysiu į visus kolegoms kylančius klausimus. Bet vargu, ar galiu pasakyti daugiau, negu jau esu pasakiusi.

Jei tyrimas bus, manau, tiesiog nematau didelės jo naudos, bet jei jis bus, pakartosiu tai, ką jau esu pasakiusi“, – komentavo V.Čmilytė-Nielsen.

Pati Seimo pirmininkė pažymėjo nematanti priežasties trauktis iš pareigų.

„Ne, aš tokios priežasties nematau“, – patikino ji.

Primename, kad Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, jog buvusiam Seimo nariui K.Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl keturių nepilnamečių prievartavimo dar esant Seimo nariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.