Seimo nariams jau nuo vasaros siuntinėjami grasinimai prisipažinti pedofilija: policija ragina neapsigauti

Nuo vasaros Seimo nariams policijos komisaro vardu siunčiami elektroniniai laiškai su reikalavimais prisipažinti pedofilija, vaikų pornografijos laikymu, o to nepadarius per tris dienas, grasinama apie „politikų veiksmus“ pranešti visoms žiniasklaidos priemonėms, pasakojo Seimo narys, liberalas Eugenijus Gentvilas.

Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
R.Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 5:33 PM

Politiko žiniomis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto, šantažo ir naudojimosi policijos pareigūno vardu.

Gauna ir asmeninių žinučių

Kaip naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, panašių grasinimų yra gavęs ne vienas Seimo narys.

„Esame sutarę, kad, jeigu prieš Seimo narius prasideda kažkokie išpuoliai, mes kreipiamės į Seimo kanclerį. Tad aš vasarą kreipiausi į Seimo kanclerį informuodamas, kad yra tokie šantažo elementai: „Jei neprisipažinsi per tris dienas, pranešime visoms žiniasklaidos priemonėms“.

Kancleris tai persiuntė policijai, o policija pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šantažo, naudojimosi svetima pavarde ir taip toliau. Procesas eina“, – pasakojo E.Gentvilas.

Seimo narys skaičiuoja nuo vasaros iki spalio 21 dienos gavęs net tris panašaus pobūdžio laiškus. Tiesa, jo žiniomis, panašių grasinimų sulaukia ne tik Seimo, bet ir kai kurie savivaldybių tarybų nariai.

„Labai plačiai skleidžiama tai, kad jūs visi politikai – pedofilai, o dabar jiems krenta korta iš dangaus dėl Kristijono Bartoševičiaus galimo pedofilijos skandalo. Bet aistros virintos jau gerokai anksčiau“, – kalbėjo politikas.

E.Gentvilas pastebėjo, kad pedofilijos tema – kiekvienam labai jautri, tad neabejotinai atsiranda norinčių ja pasinaudoti.

„Prisimename, kaip pedofilijos aistros buvo virinamos 2011–2012 metais. Iš esmės tai buvo vienos šeimos pastangos, kurios atvedė į Seimą Drąsos kelio partiją ir jie suformavo frakciją.

Tad dabar, prieš artėjančius Seimo rinkimus, tas pedofilijos kelias irgi pasirinktas – dirginti visuomenę, kalbėti apie pedofilus. Aš ir pats asmeniškai esu gavęs tokių žinučių, kad „tu pedofilas“ ir taip toliau.

Tai gali duoti rezultatą, visuomenei sukilus, kad čia sėdi pedofilų klanai. Ir K.Bartoševičiaus byla šiame kontekste yra ypač jautri ir kai kam naudinga. Galima tikėtis ir politinių rezultatų“, – neatmetė liberalas.

Laiškų – daugybė

Policijos atstovas Ramūnas Matonis portalui lrytas.lt patvirtino, kad tokie laiškai siuntinėjami jau maždaug pusmetį, ir ne tik Seimo nariams.

„Ne kartą esame viešinę tokius laiškus ir įspėję žmones, kad tai gali būti sukčiai. Neturime duomenų apie nukentėjusius asmenis, tačiau akivaizdu, kad tai yra sukčiai, bandantys prisidengti buvusių pareigūnų vardu ir išvilioti iš žmonių kuo daugiau pinigų.

Gavus tokius laiškus, siūlome juos kuo greičiau ištrinti ir pranešti apie tai policijai per policijos elektroninių paslaugų portalą epolicija.lt“, – patarė R.Matonis.

Anot jo, sukčiai laiškuose vis pakeičia reikalavimą neva pasirašančių policijos pareigūnų pavardes, tačiau nurodomi asmenys policijoje nebedirba, o ir jų pavardės, ir pareigybių pavadinimai dažniausiai būna neteisingi, laiškuose būna daugybė klaidų.

„Kad būtų nustatyta, kas juos siuntinėja, tikrai nėra“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.