A. Mazuronis: teismui skundžiame VRK sprendimą dėl teisėsaugai su narkotikais įkliuvusio E. Garackevičiaus

„Darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis teigia, kad partija teismui skundžia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą neišbraukti iš Darbo partijos kandidatų į Druskininkų tarybą rinkiminio sąrašo pirmu numeriu jame įrašyto Edvino Garackevičiaus, sausio mėnesį sulaikyto su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

 A.Mazuronis teigia, kad partija teismui skundžia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą neišbraukti iš Darbo partijos kandidatų į Druskininkų tarybą rinkiminio sąrašo pirmu numeriu jame įrašyto E.Garackevičiaus.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Mazuronis teigia, kad partija teismui skundžia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą neišbraukti iš Darbo partijos kandidatų į Druskininkų tarybą rinkiminio sąrašo pirmu numeriu jame įrašyto E.Garackevičiaus.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 8:57 AM

Partijos pirmininko teigimu, kyla klausimų dėl VRK narių kompetencijos, nes ne pirmą kartą teismas pripažįsta komisijos sprendimus nepagrįstais.

O bylinėjimosi išlaidas, atkreipia dėmesį politikas, tenka padengti mokesčių mokėtojams.

„Sprendimą skundžiam, duodam į teismą. Rutina tampa VRK sprendimus apskundinėti. Mūsų nuomone, tai su sveiku protu kertasi. Partija pati atsisako kelti tokį žmogų, žmogus sėdi įkalintas, o VRK atsisako jį išbraukti. Tai kaip tu, per jėgą gali priversti kandidatuoti žmogų. Aš nesuprantu“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

Darbo partijos lyderis akcentuoja, kad nors E. Garackevičius buvo sulaikytas sausio 18 dieną, „darbiečiai“ informaciją apie jo sulaikymą gavo vos prieš kelias dienas. Todėl, anot A. Mazuronio, partija neturėjo jokios galimybės iki 19 dienos nustatyto termino pateikti prašymą dėl politiko išbraukimo iš Druskininkų rinkiminio sąrašo.

„Bet, man atrodo, šioje vietoje ne terminai svarbiausia, ne formalūs kriterijai, bet sveikas protas. Jeigu partija priima sprendimą, kreipiasi išbraukti ir žmogus įkalintas yra, pats negali nieko padaryti, tai, man atrodo, logiška, kad įstatymai turi tarnauti sveikam protui, o ne iš jo juoktis turi. VRK čia eilinį kartą keistai žiūri, tai mes vėl į teismą duodame tą VRK sprendimą ir bandysime įtikinti teismą, kad leistų išbraukti“, – sakė jis.

A. Mazuronis akcentuoja, kad tai, ar išbraukus E. Garackevičių kažkas užims Darbo partijos rinkiminio sąrašo pirmąją vietą, yra jau antraeilis dalykas.

„Antriniai dalykai, ar pirmą vietą paliks tuščią ir sąrašas nuo antro kandidato prasidės, ar pirmą išbrauks ir visi per vieną vietą pasislinks. Tai jau labiau techniniai dalykai mums jau mažiau rūpintys. Mes jau su viskuo sutiksime, ką pasiūlys VRK, kad tik išbraukti tą žmogų“, – sakė jis.

Visgi „darbiečių“ lyderis atkreipia dėmesį, kad dėl tokių nekompetentingų VRK sprendimų už bylinėjimo išlaidas tenka sumokėti mokesčių mokėtojams.

„Aš keliu VRK narių kompetencijos klausimą jau ne pirmą kartą. Ir kad man keista, kad tokie sprendimai turi į teismą eiti ir kad teismas daug lengviau sukalbamas, daug lengviau sveikam protui pasiduoda nei VRK, kuri labai keistus sprendimus priiminėja. Ir, beje, tie jų sprendimai kainuoja. Nes tuos 500 kandidatų, kai įtraukė atgal į sąrašus, tai priteisė ir advokatų išlaidas iš VRK mums“, – pabrėžė A. Mazuronis.

„Tai reiškiasi, kad VRK klaidingas sprendimas kainuoja mokesčių mokėtojams. Tai neatmesčiau, kad šiuo atveju irgi gali panašiai baigtis viskas“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu VRK teigia, kad jeigu teismas nuspręstų tenkinti Darbo partijos skundą, savo sprendimą komisija persvarstytų.

„Kadangi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimai yra neskundžiami ir VRK, be jokios abejonės, juos vykdys. Tad, jei teismas įpareigotų VRK išbraukti kandidatą iš kandidatų sąrašų, tai ir būtų padaryta“, – Eltai teigė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė

ELTA primena, kad antradienio popietę skubiai sušauktame Darbo partijos Prezidiumo posėdyje nuspręsta pašalinti iš partijos gretų į teisėsaugos rankas įkliuvusį bendražygį E. Garackevičių.

Kandidatas į Druskininkų savivaldybės tarybą buvo sulaikytas po to, kai pareigūnams sustabdžius jo automobilį buvo rasta daugiau kaip pusė kilogramo hašišo.

„Darbiečiai“ nutarė kreiptis ir į VRK, kad E. Garackevičius būtų kuo skubiau išbrauktas iš rinkimų sąrašo.

Visgi VRK ketvirtadienį priėmė sprendimą iš Darbo partijos kandidatų į Druskininkų tarybą rinkiminio sąrašo nešalinti pirmu numeriu jame įrašyto Edvino Garackevičiaus, sausio mėnesį sulaikyto su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų