E. Gentvilas neatmeta galimybės, kad galimos pedofilijos skandalas Seime gali pasitarnauti radikalioms politinėms jėgoms

Seimo liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas neatmeta galimybės, kad praėjusią savaitę parlamente kilęs skandalas dėl pedofilija įtariamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus pasitarnaus priešiškai nusiteikusioms, radikalioms visuomenėms grupėms ir tokioms organizacijoms kaip „Lietuvos šeimų sąjūdis“.

Seimas, Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 5:25 PM

Politikas pritarė ir spėjimams, kad šios istorijos kontekste tam tikrų politinių dividendų gali sulaukti ir advokatas Ignas Vėgėlė.

„Kas bus galutiniai naudos gavėjai, pažiūrėsime vėliau, o tarpinę naudą tikrai bandys paimti minėti judėjimai, asmenys. Ponas Vėgėlė – žmogiškai žiūriu, mudu esame pažįstami, su pagarba į jį žiūriu, bet bandau įsivaizduoti šeimą, kurios vaiko ar vaikų atžvilgiu kažkas buvo neleistinai padaryta. Ta šeima skeptiškai žiūri į šią valdančiąją daugumą ar į partiją, reikia ieškoti advokatų, su kuo kalbėti, sunku tokiai šeimai pasitikėti mirguliuojančiais veidais, jie laiko, kad tai yra sistema ir ieško to, kuris kovoja prieš šitą sistemą“, – DELFI TV laidoje „Redaktoriaus virtuvė“ teigė E. Gentvilas.

„Aš asmeniškai iš kovojančių prieš šitą sistemą žinau advokatą Vėgėlę. Tai natūralu, kad krenta kortos į rankas, tai tik dar pasiužetuoti, o gal ir nereikia nieko siužetuoti, bet apgalvoti visa tai galima ne tik vaikų gynybos kontekste, bet ir politinių žingsnių kontekstą susidėlioti. Tai būtų kvaili, jei kas nors nedėliotų ir nepasinaudotų. Kažkas tikrai kuria scenarijus ir pasinaudos ta situacija“, – tikino politikas.

Parlamentaras pažymėjo, kad Seime kilęs skandalas gali iš esmės išbalansuoti valstybę kaip kadaise vykusi Garliavos pedofilijos istorija.

„Viena šeima Garliavoje kažkada, pasinaudodama jautria pedofilijos tema, sujudino ir sudrebino Lietuvos visuomenės padangę, ne tik politinę. Politines pasekmes mes matėme, kitais metais atsirado politinė partija, kuri pateko į Seimą tam skandalui jau besibaigiant“, – aiškino liberalas.

„Tai drebinti visuomenę jau yra dėl ko ir dar beveik stipriau nei su Garliavos istorija. Ir manau, kad bus panaudota, ir permainų reikia laukti, joms reikia ruoštis, kažkas jau iš anksto paruošęs, turi ruoštis ir politinė bendruomenė, ir kiti visuomenės institutai“, – perspėjo politikas.

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija panaikino K. Bartoševičiaus mandatą.

Viešojoje erdvėje imta spekuliuoti, kad advokatas I. Vėgėlė yra ikiteisminio tyrimo aukų atstovas ir galėjo žinoti apie prokuratūroje vykstančius procesus.

Pats I. Vėgėlė „Respublikos“ žurnalistams tikino nenorįs komentuoti tokių prielaidų. Visgi, jis patikino, kad, žinodamas tokius faktus, jis negalėtų nutylėti ir neperduoti jų teisėsaugos institucijoms.

„Taip, jeigu man būtų tokie faktai žinomi, būtų nusikalstama juos nuslėpti. (…) O išsigalvojimai, kad kažkas kažko siekia, yra tik bandymai lipdyti įvairias etiketes. Esu jų turėjęs begalę“, – aiškino teisininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.