Po pokalbio su generaline prokurore V. Čmilytė-Nielsen susitiko su I. Šimonyte: tikina informacijos neperdavusi

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kartoja, kad sausio 20 d. susitikimo su generaline prokurore Nida Grunskiene metu, jai nebuvo pateikta jokia informacija, susijusi su prokuratūros vykdomu ikiteisminiu tyrimu dėl nepilnamečių seksualinio prievartavimo. Parlamento vadovė tikina, kad gavo tik nuasmenintą medžiagą. Pasak jos, nebuvo įvardinti ir konkretūs Baudžiamojo kodekso (BK) straipsniai, kurių pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 V. Čmilytė-Nielsen, K. Bartoševičius ir I. Šimonytė.<br> Lrytas.lt koliažas.
 V. Čmilytė-Nielsen, K. Bartoševičius ir I. Šimonytė.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 12:08 PM

Be to, Seimo pirmininkė atskleidė, kad tą pačią dieną po pokalbio su N. Grunskiene, ji turėjo susitikimą su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė jokios informacijos premjerei neperdavusi.

„Taip, aš turėjau susitikimą su Ingrida Šimonyte“, – klausiama, ar susitiko su Vyriausybės vadove, atsakė Seimo pirmininkė.

„Po to, kai man buvo nuasmeninta informacija pateikta“, – pridūrė ji.

„Aš galiu patikinti, kad su manimi ikiteisminio tyrimo medžiaga nebuvo pasidalinta. Man buvo pateikta nuasmeninta informacija, todėl, natūralu, iš mano kabineto taip pat negalėjo nutekėti tai, ko aš nežinojau“, – antradienį Seime susirinkusiems žurnalistams sakė liberalų lyderė.

Pasak jos, pokalbio su N. Grunskiene metu, jai nebuvo įvardinti ir konkretūs Baudžiamojo kodekso (BK) straipsniai, kurių pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Man buvo pateikta informacija, jog vienas Seimo narys – neįvardintas – yra įtariamas sunkiais nusikaltimais“, – tikslino V. Čmilytė-Nielsen.

„Man nebuvo įvardinti konkretūs Baudžiamojo kodekso straipsniai, man buvo pateikta nuasmeninta informacija. Taigi ikiteisminio tyrimo medžiagos man nebuvo pateikta“, – pakartojo politikė.

ELTA primena, kad antradienį opozicijai pavyko surinkti 47 parašus neeilinės sesijos šaukimui, kurios metu siekiama aiškintis, ar buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui galėjo būti nutekinta informacija apie jo atžvilgiu vykdomą ikiteisminį tyrimą.

Projektą dėl neeilinės sesijos šaukimo pasirašė visos opozicinės frakcijos, išskyrus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovus Seime, taip pat palaikymo buvo sulaukta ir iš Mišrios Seimo narių grupės.

Praėjusį trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.