G. Nausėda priėmė keturių teisėjų priesaikas: „įgyvendinti šią misiją – ypatingas iššūkis“

Prezidentas Gitanas Nausėda vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimus trečiadienį pasirašė dekretą dėl keturių teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas, skelbiama prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 1:06 PM

Sveikindamas prisiekusias teisėjas, Prezidentas pabrėžė, jog nuo šios dienos jų gyvenimas pažymėtas ilgalaikiu įsipareigojimu vykdyti teisingumą.

„Įgyvendinti šią misiją – ypatingas iššūkis, reikalaujantis susitelkimo, kruopštumo ir atsidavimo savo pasirinktam keliui“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo, jog nuo šiol prisiekusių teisėjų sprendimai tiesiogiai lems ne tik žmonių likimus, bet ir tai, kaip jie, išėję iš teismo salės, vertins teisingumą mūsų valstybėje.

Prezidento dekretu Gabrielė Kaktienė paskirta Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėja, Miglė Kiršienė – Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų teisėja, Greta Osinovskienė – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja dvejiems metams, Jūratė Vaidelytė – Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja, praneša prezidentūra.

G. Nausėda priesaikas davusioms teisėjoms palinkėjo neblėstančio ryžto, pasitikėjimo savimi, entuziazmo ir sėkmės einant pareigas ir kasdien prisidedant prie to, kad teisingumas Lietuvoje būtų ne tik siekiamybė ir idealas, bet ir kiekvieno žmogaus kasdienybė bei mūsų teisinės valstybės pamatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.