Priremti prie sienos ministrai sureagavo į konservatorės skambutį K. Bartoševičiui

Paaiškėjus, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sausio 20 dieną skambino Čilėje tuo metu buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui, kuris vėliau sulaukė įtarimų dėl vaikų prievartavimo, Ingridos Šimonytės Vyriausybės ministrai ragina susikoncentruoti į problemos esmę.

 Paaiškėjus, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sausio 20 dieną skambino Čilėje tuo metu buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui, kuris vėliau sulaukė įtarimų dėl vaikų prievartavimo, Ingridos Šimonytės Vyriausybės ministrai ragina susikoncentruoti į problemos esmę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Paaiškėjus, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sausio 20 dieną skambino Čilėje tuo metu buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui, kuris vėliau sulaukė įtarimų dėl vaikų prievartavimo, Ingridos Šimonytės Vyriausybės ministrai ragina susikoncentruoti į problemos esmę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
 Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 1:19 PM, atnaujinta Feb 8, 2023, 1:41 PM

Esmė – ne informacijos nutekinime?

Laisvės partijos pirmininkė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį teigė nežinanti, kas kam skambino ar kam rašė, o ir esmė, anot jos – ne šiame klausime.

„Esmė yra padėti prokuratūrai atlikti tyrimą, išsiaiškinti dalykus, ginti aukas nuo seksualinio smurto. Kai Laisvės partija teikė seksualinio smurto pakeitimus, daug kas juokėsi, kartais reportažai buvo tarsi su humoro natele. Bet, man atrodo, problema rimta, ir dabar tai matome aukščiausiu lygiu“, – įvertino A.Armonaitė.

Paklausta, ar rimta problema yra ir valdančioje daugumoje, ministrė neslėpė, kad klausimų yra daug.

„(Problema – aut.past.) politinė ta prasme, kad yra daug neaiškumų. Visiems norėtųsi aiškumo – žmonėms, žiniasklaidai, visuomenei“, – teigė ji.

Anot A.Armonaitės, neaiškumas yra dėl galimo informacijos nutekinimo aplinkybių, tačiau politikė pakartojo, kad esmė yra galimi nusikaltimai, o ne informacijos nutekinimas. O jeigu toks nutekinimas buvo, tai, anot jos, turėtų aiškintis prokuratūra, kitos teisėsaugos institucijos.

Tuo metu paklausta, ar jeigu Laisvės partiją purtytų toks skandalas, ji eitų atostogų, kaip dabar padarė konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, A.Armonaitė pastebėjo, kad jis ketvirtadienio neeilinėje sesijoje dalyvaus, o tai, anot jos – svarbiausia.

„Senokai buvau pasiėmusi atostogų“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Klausimų vengė

Energetikos ministras, konservatorius Dainius Kreivys savo ruožtu žiniasklaidos dėmesio trečiadienį vengė ir nuo klausimų bandė išsisukti.

„Aš nežinau, kas kam skambina. Žiūrėkite, jeigu skambino, tai turbūt turėjo priežastį skambinti. Taigi vakar ji paaiškino, turbūt gavo indikacijų“, – aiškino jis.

Paklaustas, kokios tai galėtų būti indikacijos, jis atšovė, kad yra ministras, atsakingas už energetiką.

„Domiuosi, ačiū“, – paklaustas, ar kaip partijos narys gilinasi į situaciją, nedaugžodžiavo D.Kreivys.

Primename, jog anksčiau pats K.Bartoševičius dienraščiui „Lietuvos rytas“ buvo minėjęs, kad apie savo apsisprendimą jis, dar būdamas Čilėje, informavo Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę.

Antradienį paaiškėjo įdomi detalė, kad ne K.Bartoševičius skambino frakcijos seniūnei, o ji skambino buvusiam frakcijos nariui į Čilę.

„Taip, aš jam skambinau, sulaukusi tam tikrų indikacijų, jog turėčiau jam paskambinti“, – portalui lrytas.lt pripažino R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Konservatorė neatskleidė, ar tai buvo paties K.Bartoševičiaus pageidavimas su juo susisiekti, ar kažkokios kitos indikacijos.

„Gavau žinutę mesengeriu“, – nenoriai kalbėjo parlamentarė.

Tiesa, trečiadienio rytą konservatorių seniūnė suskubo savo mintis tikslinti, savo feisbuko paskyroje pažymėjusi, jog pokalbio metu apie K.Bartoševičiui mestus įtarimus dar nežinojo.

„Keletas patikslinimų dėl viešumoje pasirodžiusių ir klaidingai interpretuotų mano teiginių. Penktadienį K.Bartoševičius žinute informavo, kad traukiasi iš Seimo.

Tą pačią dieną paskambinau paklausti ar tai galutinis apsisprendimas, nes tokių ketinimų buvo ne vienas jau anksčiau. Tuo metu apie teisėsaugos įtarimus dar nebuvo žinoma.

Apie juos sužinojau pirmadienį, kuomet gavau skambutį iš medijos su prašymu pakomentuoti“, – rašė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.